La Botoșani, nici morții la groapă nu-i mai poți duce din cauza politicienilor!

La Botoșani, nici morții la groapă nu-i mai poți duce din cauza politicienilor!

Un proiect de hotărâre care ar fi putut rezolva pentru moment criza locurilor veci, a fost respins în ședința de Consiliu Local de la Botoșani. Deși existau toate avizele, inclusiv de la Biserica Ortodoxă Română, majoritatea PSD din Consiliul Local a votat împotriva unei soluții de moment propusă de liderul minicipalității.

Pentru că în cimitirele Pacea și Eternitatea mai sunt doar vreo 30 de locuri de veci disponibile, primarul Cătălin Flutur a inițiat un proiect de hotărâre pentru a rezolva, măcar pe moment problema.

Este vorba de reconcesionarea mormintelor lăsate în paragină de foarte mulți ani și pentru care nu s-a mai plătit taxa către Urban Serv. S-a solicitat inclusiv avizul Bisericii Ortodoxe Române iar acesta a fost unul favorabil. Cu toate acestea, proiectul nu a trecut deoarece au intervenit din nou orgoliile și răfuielile politice.

„De ce nu am dezvoltat cimitirul. Punem un gard, trasăm niște locuri, aleile pot fi făcute cu pavelele de pe bulevard. Chiar nu înțeleg de ce tergiversați această investiție care este foarte simplă. Acum ați venit cu o soluție să îngropăm morții unii peste alții”, a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

Primarul Cătălin Flutur a precizat că era o soluție care ar fi rezolvat problema locurilor de veci până când se va extinde cimitirul Eternitatea.

„Nu e foarte simplu așa cum spuneți dumneavoastră, că trasăm și înmormântăm pe câmp. Acum documentația e scoasă la licitație dar în toată perioada asta avem aceleași probleme, că mai sunt 30 de locuri, 40 de locuri, că vine apocalipsa. Este o soluție pe care am propus-o și acum șase-șapte ani. Acum avem și avizul Bisericii Ortodoxe Române și trebuie să facem lucrul ăsta, în primul rând ținând cont de estetica cimitirului”, a spus primarul Cătălin Flutur.

Proiectul de hotărâre a fost supus la vot dar majoritatea PSD din Consiliul Local l-a respins. Astfel criza locurilor de veci se menține în municipiul Botoșani, până când se va extinde cimitirul Eternitatea, iar în urma deciziei consilierilor PSD nici morții la groapă nu mai pot ajunge fără vot politic.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
101

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
39

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
560

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...