Ni-i trimite acasă: Primărița Romei le dă bani romilor să se întoarcă în România. Primii 14 sunt gata de plecare! VIDEO

Ni-i trimite acasă: Primărița Romei le dă bani romilor să se întoarcă în România. Primii 14 sunt gata de plecare! VIDEO

Programul inițiat de Primăria Romei se intitulează "întoarcere asistată" și este soluția găsită de Virginia Raggi, primarul capitalei italiene, la problema cetățenilor romi care trăiesc în tabăra nomadă din oraș, Camping River, pe care autoritățile intenționează să o desființeze.

Astfel, romii care acceptă să facă parte din această inițiativă vor primi între 1.000 și 3.000 de euro pentru a se întoarce în țara de origine, unde vor fi urmăriți și îndrumați în vederea reintegrării. Până în acest moment, 14 romi au aderat la această inițiativă, arata Rotalianul.com.

„Am pus la punct o gamă largă de posibilități pentru a putea desființa tabăra de romi Camping River prin implicarea constantă a locuitorilor”, scrie Raggi pe Facebook. „Unul dintre instrumentele disponibile pentru acești oameni este întoarcerea voluntară asistată în țara de origine, continuată cu un proiect de incluziune socială”.

Primărița capitalei italiene a explicat că familiile rome implicate „vor semna un acord detaliat, își vor asuma responsabilități, acord care impune respectarea drepturilor și îndatoririlor. Programele care vor urmării cetățenii romi întorși în țară sunt urmărite și monitorizate în strânsă cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe, Poliția, Prefectura Romei și alte instituții ale țării de origine.”

Un utilizator italian comentează cu scepticism la această știre pe pagina doamnei primar: „Dragă Primăriță, acei oameni care spui că pleacă în România și cărora le-ai dat din bănuții noștri, după ce trece vara îi vom vedea din nou la Roma!”

În videoclipul de mai jos, publicat de Virginia Raggi pe pagina sa Facebook, putem asculta povestea unora dintre cei 14 romi. Aceștia mulțumesc Primăriei Romei pentru ajutorul acordat și speră că își vor găsi un loc de muncă în România.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

SRI: Atacuri cibernetice de amploare asupra băncilor din România

astăzi, 15:16
293

„Serviciul Român de Informaţii, prin unitatea sa specializată în domeniul cyberintelligence - Centrul Naţional Cyberint (CNC) - deţine date şi informaţii certe, inclusiv de ord...

Deputatul Costel Lupașcu – Ministerul Sănătății realizează cea mai mare investiție în aparatura medicală de înaltă performanță din județul Botoșani, aproximativ 1,3 milioane de euro

astăzi, 12:34
343

Prezent la punerea în funcțiune a Computer-ului Tomograf și a RMN-ului, aparate de înaltă performanță medicală, deputatul PSD Costel Lupașcu subliniază faptul că în urma dem...

Nuntă in familia principalului acționar de la Elsaco!

astăzi, 12:28
1489

La finalul acestei săptămâni, Șerban Iftime, mezinul familiei, se va căsători cu Oana Aldea, medic rezident cardiolog la Spitalul Clinic de Urgență din București.Evenimentul va avea ...