Ni-i trimite acasă: Primărița Romei le dă bani romilor să se întoarcă în România. Primii 14 sunt gata de plecare! VIDEO

Ni-i trimite acasă: Primărița Romei le dă bani romilor să se întoarcă în România. Primii 14 sunt gata de plecare! VIDEO

Programul inițiat de Primăria Romei se intitulează "întoarcere asistată" și este soluția găsită de Virginia Raggi, primarul capitalei italiene, la problema cetățenilor romi care trăiesc în tabăra nomadă din oraș, Camping River, pe care autoritățile intenționează să o desființeze.

Astfel, romii care acceptă să facă parte din această inițiativă vor primi între 1.000 și 3.000 de euro pentru a se întoarce în țara de origine, unde vor fi urmăriți și îndrumați în vederea reintegrării. Până în acest moment, 14 romi au aderat la această inițiativă, arata Rotalianul.com.

„Am pus la punct o gamă largă de posibilități pentru a putea desființa tabăra de romi Camping River prin implicarea constantă a locuitorilor”, scrie Raggi pe Facebook. „Unul dintre instrumentele disponibile pentru acești oameni este întoarcerea voluntară asistată în țara de origine, continuată cu un proiect de incluziune socială”.

Primărița capitalei italiene a explicat că familiile rome implicate „vor semna un acord detaliat, își vor asuma responsabilități, acord care impune respectarea drepturilor și îndatoririlor. Programele care vor urmării cetățenii romi întorși în țară sunt urmărite și monitorizate în strânsă cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe, Poliția, Prefectura Romei și alte instituții ale țării de origine.”

Un utilizator italian comentează cu scepticism la această știre pe pagina doamnei primar: „Dragă Primăriță, acei oameni care spui că pleacă în România și cărora le-ai dat din bănuții noștri, după ce trece vara îi vom vedea din nou la Roma!”

În videoclipul de mai jos, publicat de Virginia Raggi pe pagina sa Facebook, putem asculta povestea unora dintre cei 14 romi. Aceștia mulțumesc Primăriei Romei pentru ajutorul acordat și speră că își vor găsi un loc de muncă în România.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

"Hai să-ntindem Hora Mare": Spectacol dedicat Zilei Unirii Principatelor Române

astăzi, 13:39
154

Consiliul Județean Botoșani, împreună cu Orchestra Populară "Rapsozii Botoșanilor", invită botoșănenii la sărbătoarea dedicată Zilei Unirii Principatelor Române. ...

Vrei să muncești? Vezi oferta angajatorilor și salariile oferite!

astăzi, 13:35
305

Aproape 750 de locuri de muncă vacante sunt la dispoziția șomerilor în această săptămână, după cum anunță Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani, alte 1...

Scade vârsta de pensionare la această categorie de salariați! Care sunt noile prevederi

astăzi, 13:07
335

Clovnii intră în categoria celor care au o meserie grea şi, ca atare, statul le permite retragerea timpurie din câmpul muncii, alături de mai multe alte meserii „artistice” ...