Ni-i trimite acasă: Primărița Romei le dă bani romilor să se întoarcă în România. Primii 14 sunt gata de plecare! VIDEO

Ni-i trimite acasă: Primărița Romei le dă bani romilor să se întoarcă în România. Primii 14 sunt gata de plecare! VIDEO

Programul inițiat de Primăria Romei se intitulează "întoarcere asistată" și este soluția găsită de Virginia Raggi, primarul capitalei italiene, la problema cetățenilor romi care trăiesc în tabăra nomadă din oraș, Camping River, pe care autoritățile intenționează să o desființeze.

Astfel, romii care acceptă să facă parte din această inițiativă vor primi între 1.000 și 3.000 de euro pentru a se întoarce în țara de origine, unde vor fi urmăriți și îndrumați în vederea reintegrării. Până în acest moment, 14 romi au aderat la această inițiativă, arata Rotalianul.com.

„Am pus la punct o gamă largă de posibilități pentru a putea desființa tabăra de romi Camping River prin implicarea constantă a locuitorilor”, scrie Raggi pe Facebook. „Unul dintre instrumentele disponibile pentru acești oameni este întoarcerea voluntară asistată în țara de origine, continuată cu un proiect de incluziune socială”.

Primărița capitalei italiene a explicat că familiile rome implicate „vor semna un acord detaliat, își vor asuma responsabilități, acord care impune respectarea drepturilor și îndatoririlor. Programele care vor urmării cetățenii romi întorși în țară sunt urmărite și monitorizate în strânsă cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe, Poliția, Prefectura Romei și alte instituții ale țării de origine.”

Un utilizator italian comentează cu scepticism la această știre pe pagina doamnei primar: „Dragă Primăriță, acei oameni care spui că pleacă în România și cărora le-ai dat din bănuții noștri, după ce trece vara îi vom vedea din nou la Roma!”

În videoclipul de mai jos, publicat de Virginia Raggi pe pagina sa Facebook, putem asculta povestea unora dintre cei 14 romi. Aceștia mulțumesc Primăriei Romei pentru ajutorul acordat și speră că își vor găsi un loc de muncă în România.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Magda URSACHE: Etic, estetic sau "est-etic"?

Luni, 22 Octombrie 2018
253

Cum să rămâi indiferent la incursiunea lui Sorin Lavric în bolgie (v. Glasuri din bolgie, Ed. Ideea Europeană, 2018)? Eseistul are aptitudinea de a spune adevărul (e chiar "s...

Un hoț a furat cabluri cu sârmă din cupru, dar a reușit să provoace un incendiu!

Luni, 22 Octombrie 2018
691

Lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Botosani au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în ziua de 21 octombrie 2018, un bărbat în vârstă de 42 ani, din comuna Curteșt...

Comercianți din Piața Mare, amendați și lăsați fără marfă! - FOTO

Luni, 22 Octombrie 2018
1082

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte au acționat în Piața Centrală a municipiului Botoșani, în vederea î...