Negocieri pentru salarii la Primăria Botoșani

Negocieri pentru salarii la Primăria Botoșani

Intrarea în vigoare, de la 1 iulie, a Legii salarizării unitare aduce negocieri la nivelul Primăriei Botoșani între conducere și reprezentanții sindicatului pentru stabilirea salariilor angajaților din administrația publică locală.

Potrivit noului act normativ, la nivelul administrațiilor publice locale salariile se stabilesc în plenul Consiliului Local sau al Consiliului Județean, în funcție de disponibilitățile financiare.

"A intrat în vigoare Legea salarizării unitare, toți cei din administrația publică vom avea o lună de foc, pentru că este luna în care suntem obligați să purtăm negocieri cu sindicatele și să intrăm în Consiliul Local cu o nouă grilă de salarizare a celor care lucrează în administrația locală. În urma negocierilor cu sindicatul vom vedea ce se va întâmpla. Noi nu dorim să scadă niciun salariu, în schimb nu știu dacă o să fim introduși într-o anvelopă salarială, dacă va trebui să mergem cu același număru de personal. Am văzut tot felul de discuții care vorbesc despre blocarea angajărilor în sistemul public, deocamdată sunt discuții, dar sunt declarațiile unor miniștri. Din păcate, îmi cer scuze, nu am citit noul program de guvernare cum nu l-am citit nici pe cel vechi. Toate sunt prinse în programul de guvernare, dar nu cred că aveam obligația să citesc”, a spus primarul Cătălin Flutur. 

 

Spune-ne opinia ta