Neculai Sarbu vrea sa fie un sef de un miliard de lei. Daune, bineinteles!

Neculai Sarbu vrea sa fie un sef de un miliard de lei. Daune, bineinteles!
Cu un numar extrem de mic de angajati si cu o cladire impresionanta in centrul orasului Botosani, Casa de Cultura a Sindicatelor pare, de ani buni, un camp de lupta pentru fotoliul de director.

Si cum lupta este stransa si scorul, aproape de fiecare data, nul, institutia de cultura este singura de acest gen din tara care are, si la momentul actual, doi directori. Directori care, bineinteles, se bat in instanta pentru acelasi scaun.

Fostul director al Casei de Cultura a Sindicatelor Nicolae Iorga, Neculai Sarbu, se judeca cu cei care l-au sanctionat, in speta Consiliul de Administratie al institutiei.

Prerogativele de director au fost predate in regim de interimariat lui Valentin Rau, la data de 15 iulie 2008, pentru o perioada de 60 de zile. De atunci, Sarbu activeaza in cadrul institutiei ca referent.

Onor angajatorul, Asociatia Nationala a Caselor de Cultura a Sindicatelor, nu face nici un demers. Am trimis mai multe adrese si mi se pare ca asociatia asta e mai mult fantomatica. Ar trebui sa revin pe functie, dar ce, parca domnul Valentin Rau se da deoparte? Este singura casa de cultura din tara cu doi directori. Pe 10 noiembrie am avut primul termen la Tribunal si al doilea e pe 24 noiembrie. Termen la care asociatia trebuie sa prezinte niste documente vizavi de sanctionarea mea, a declarat Neculai Sarbu.

Si pentru ca vinovatul trebuia sa poarte un nume, acesta se numeste sindicat.

Nu au platit chirie, dar vroiau de-acum sa nu suporte nici cheltuielile la gaz, caldura si curent electric. Vroiau sa fie intretinuti de Casa de Cultura. Faptul ca am castigat acum un an statutul de director cu repunerea pe functie nu a convenit absolut deloc liderilor de sindicat din CA. Sentinta s-a dat in 6 iunie 2007, iar pe 14 august am fost repus pe functie. In intervalul acesta, domnul Marius Orasanu si Valentin Rau au avut timp sa isi faca toate aranjamentul scriptic ca eu sa nu mai am niciun fel de prerogativa. Voi cere daune. Data trecuta nu am cerut ca am spus ca am zis ca fost un accident si de o parte si de cealalta, insa acum am sa cer si de la Asociatie si de la CA. Sumele cerute ca daune, cred ca ma voi duce spre un miliard de lei. Distractia costa si cine comanda muzica, plateste, a mai spus Neculai Sarbu.

In replica, Valentin Rau, director interimar, considera ca problema nu il priveste si ca nici macar nu are vreo legatura cu sanctiunea pe care a primit-o fostul sau sef: Nu eu i-am dat sanctiunea. E facuta de Asociatie, acolo trebuie sa se adreseze, eu stiu ca am o decizie prin care sunt numit director interimar pana la revocare de catre cei de la CA. Restul nu cunosc. E dreptul fiecaruia sa se adreseze in instanta.

Membrii CA din Casa de Cultura a Sindicatelor ii reproseaza lui Neculai Sarbu nu doar o proasta colaborare cu sindicatele, ci si o serie de ilegalitati si un management defectuos.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
116

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
94

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
96

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...