Municipiul Botosani are stema, dar nu e omologata

Municipiul Botosani are stema, dar nu e omologata
Municipalitatea face demersuri pentru omologarea stemei orasului Botosani la Comisia Nationala de Heraldica, Genealogie si Sigilografie din Academia Romana.

Speram ca anul acesta, cel tarziu in 2009, sa intram in normalitate, mai ales ca valoarea investitiei nu este foarte mare, ea ajungand la maximum 20.000 lei, a pecizat Catalin Alexa, viceprimarul municipiului Botosani.

Stema actuala a orasului Botosani cuprinde trei elemente: imaginea Sfantului Gheorghe (patronul spiritual al municipiului), cartea care ilustreaza Luceafarul , si imaginea unui paun.

E posibil sa fie adaugate 1-2 elemente, desi stema este frumoasa si asa. Nu trebuie ceva alambicat, ci sa ne reprezinte pe noi, ca municipalitate, a adaugat Catalin Alexa.

Cu toate ca omologarea nu presupune cheltuieli foarte mari, dupa cum rezulta din cele declarate de viceprimar, exista mai multi pasi obligatorii in aceste demersuri. Astfel, este necesar ca o firma sa vina cu propuneri pentru modul de realizare al stemei, propunerile fiind supuse dezbaterii consilierilor locali, in vederea aprobarii unui singur model.

Dupa verdictul final, modelul va fi supus spre aprobare Comisiei Nationale de Heraldica a Academiei Romane.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
540

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
77

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
97

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...