Municipiul Botoșani a adoptat, astăzi, Declarația simbolică de Unire cu Basarabia! FOTO

Declarația de Unire, actul simbolic prin care botoșănenii trasmit mesajul de (re)unire cu Basarabia, la momentul Centenarului, a fost adoptată astăzi, în cadrul unui moment solemn petrecut în plenul Consiliului Local Botoșani.

Municipiul Botoșani a adoptat, astăzi, Declarația simbolică de Unire cu Basarabia! FOTO

Inițiativa aparține primarului municipiului Botoșani, cel care le-a propus consilierilor semnarea Declarației, precizând că este vorba despre un început, pentru că vor urma noi acțiuni prin care botoșănenii vor marca Centenarul Unirii.

"Cu toții știm că anul 2018 este un an important pentru România și pentru români. În deschiderea ședinței vă rog, domnilor consilieri, să adoptăm o Declarație de Unire, formulată într-o formulă care este uzitată, de altfel, în tot acest proces, și să considerăm acest moment ca un început pentru noi, cei din Consiliul Local Botoșani, un început al unor acțiuni prin care să marcăm Centenarul Unirii", a spus primarul Cătălin Flutur în debutul ședinței ordinare de Consiliu Local de vineri.

Cătălin Flutur a dat citire Declarației de Unire, rugând apoi consilierii să semneze în mod oficial, chiar dacă este vorba despre o "declarație simbolică".





 

 

Spune-ne opinia ta