Municipalitatea vrea să cumpere tramvaie noi, cu bani de la BERD

Municipalitatea vrea să cumpere tramvaie noi, cu bani de la BERD

Reprezentanții Primăriei Botoșani sunt optimiști că vor reuși să obțină un împrumut de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru realizarea mai multor investiții în municipiul Botoșani. Discuțiile cu organismul financiar sunt deja începute, iar semnalele primite până acum sunt pozitive.

Primarul Cătălin Flutur susține că banii vor fi direcționați către modernizarea rețelei de iluminat public, asfaltarea străzilor nemodernizate și investiții în transportul public local, respectiv achiziția unor tramvaie noi. 

În paralel, municipalitatea speră să obțină finanțare și de la Uniunea Europeană.

"Sunt cele trei domenii pe care noi le-am identificat ca neavând finanțare. Chiar dacă avem pe Axa 4 din POR o sumă primită printr-un calcul făcut în baza unor elemente care influențează o formulă, banii nu ar fi fost suficienți pentru ceea ce ne dorim să facem, realizarea căii de rulare, modernizarea depoului și achiziția a maxim 3 tramvaie am fi putut face, și am găsit o variantă să luăm bani de la BERD pentru a asigura un parc de tramvaie care să satisfacă nevoile municipiului, dar nu în totalitate, pentru că un singur tramvai costă 2,5 milioane de euro și ne gândim să facem de la început un parc cât mai bogat de tramvaie. Foarte important pentru noi era să găsim finanțare pentru străzile nemodernizate, era una din promisiuni, și avem semnale pozitive. Cel mai important lucru realizat până acum cu BERD este documentația privind iluminatul public care pleacă de la partea de audit, cât avem, ce avem de făcut, este un consorțiu de firme care ne vor ajuta în mod gratuit", a declarat primarul Cătălin Flutur.

 

 

Spune-ne opinia ta