Municipalitatea vrea să amenajeze un teren sintetic pentru antrenamente

Amenajarea unui teren sintetic pentru antrenamente sportive, în municipiul Botoşani, este unul dintre proiectele avute în plan de reprezentanţii primăriei.

Municipalitatea vrea să amenajeze un teren sintetic pentru antrenamente

Municipalitatea ar avea şanse să obţină finanţare de la Federaţia Română de Fotbal pentru realizarea unei astfel de investiţii dar, deocamdată, nu a fost identificat un teren al primăriei care să se preteze pentru un obiectiv de acest gen.

Primarul Cătălin Flutur a menţionat că în cursul acestei săptămâni s-a primit o adresă de la Grupul Industrial Electrocontact care ar fi dispus că ofere spre închiriere un teren în suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, la Trei Coline, unde ar putea fi amenajat un teren sintetic pentru antrenamente.

“Undeva în vară am avut o discuţie cu cei de la Federaţia Română de Fotbal, cu domnul Burleanu, care avea la dispoziţi 2 milioane de euro pentru a face în România terenuri sintentice de antrenament. La Cornişa în momentul de faţă avem două terenuri dar care nu îndeplinesc nişte standarde, lungime, lăţime. Am încercat să găsim variante pentru a nu pierde banii promişi de cei de la Federaţie. Nu am găsit deocamdată un teren care să îndeplinească condiţiile de lăţime, lungime, şi altele. Am venit cu o variantăî să transformă stadionul de la Victoria, cel de pe variantă, dar nu ne încadrăm ca suprafaţă. Am primit de la Grupul Industrial Electroctoncat o adresă prin care ne spune că are intenţia de a ne oferi spre închiriere o parte din baza de la Trei Coline, pentru că ei sunt proprietari acolo, în suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi destinată desfăşurării de activităţi sportive şi culturale”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

Edilul va veni cu un proiect de hotărâre în Consiliul Local, iar consilierii locali vor fi cei care vor decide dacă încep demersurile pentru o astfel de investiţie.

“Voi veni în Consiliul Local cu această solicitare, dacă o fi să ne intereseze şi acceptăm, cu toate că nu e lipsit de interes, să luăm undeva pe 40-49 de ani ca să putem investi acolo, pentru că este doar o toloacă”, a mai spus primarul, care a ţinut să precizeze că un astfel de teren nu va fi folosit doar de FC Botoşani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Concurență mare pentru postul scos la concurs la Serviciul Pașapoarte

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
429

Postul de subofițer scos la concurs în cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Botoșani este râvnit de un număr mare de persoane.Po...

Autorităţile botoşănene, în alertă din cauza Codului Galben de vreme rea! Drumarii, pregătiţi să intervină!

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
608

Prefectul judeţului, Dan Şlincu, le-a cerut şefilor instituţiilor ce fac parte din CJSU să fie disponibili în orice moment şi pregătiţi să intervină dacă situaţia o va impune....

Monumente istorice dispărute de zeci de ani, existente încă pe hârtie. "Din motive pur administrative sau de indolenţă a unor funcţionari..."

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
289

Mai multe obiective din judeţul Botoşani, care au fost încadrate în categoria monumentelor istorice, dar care sunt dispărute fizic de zeci de ani, figurează în continuare pe list...