Municipalitatea mai primește un teren de la Armată, lângă Parcul Cornișa. Ce vrea să facă!

Un demers al Primăriei Municipiului Botoșani, care inițial a eșuat, a primit acum aviz favorabil din partea Ministerului Apărării Naționale. 

Municipalitatea mai primește un teren de la Armată, lângă Parcul Cornișa. Ce vrea să facă!

Municipalitatea a cerut ca terenul de peste 30.000 de metri pătrați, aflați în imediata apropiere a Parcului de agrement Cornișa, să fie transferat către administrația publică locală, dar Ministerul nu a fost de acord.

Transferul a fost cerut încă de la începutul lucrărilor la Cornișa. Între timp, proprietarii terenului s-au răzgândit iar respectiva suprafață va fi dată municipalității.

Primarul Cătălin Flutur a precizat că pe respectivul teren ar putea fi amenajat un teren sintetic, sau ar putea fi extinsă zona de agrement. 

"Este vorba de imobilul cazarmă 378, cel de lângă Cornișa. Într-un final, cei de la Ministerul Apărării Naționale au renunțat la el. Noi ne-am exprimat intenția, și era bine dacă se întâmpla atunci când l-am cerut și am avut zeci de adrese cu toate comandamentele armatei din România. L-am cerut, iar acum am primit un aviz favorabil. Armata nu ne cere nimic în schimb. Trebuie să identificăm o destinație pe care să o dăm celor 37.000 de metri pătrați. Vom intra în Consiliul Local cu proiectul de Hotărâre de Guvern prin care solicităm această suprafață", a declarat primarul Cătălin Flutur. 

Municipalitatea a mai primit un teren de la Armată, la ieșirea spre Iași, pe acesta construindu-se un nou cartier ANL. 

 

 

Spune-ne opinia ta