Municipalitatea botoşăneană vrea să aloce bani pentru o şcoală din Bălţi

Municipalitatea botoşăneană vrea să aloce bani pentru o şcoală din Bălţi

Primarul Municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, vrea să intensifice colaborarea cu administraţia locală din municipiul Bălţi, din Republica Moldova.

Edilul-şef va propune consilierilor locali botoșăneni alocarea unei sume de bani pentru realizarea unor investiţii într-o şcoală cu predare în limba română în oraşul de peste Prut, mai ales că s-a intrat şi în anul centenar, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire.

Primarul Cătălin Flutur a efectuat la începutul acestei săptămâni o vizită la Bălţi, unde s-a întâlnit cu primarul interimar Igor Şeremet, între cele două administraţii fiind încheiat în vară un protocol de colaborare în vederea atragerii de fonduri europene pentru realizarea mai multor proiecte transfrontaliere.

”România a intrat de pe 1 decembrie în anul centenar, iar eu îmi doresc să intensific colaborarea cu Moldova şi cu Bălţi. Voi face această propunere Consiliului Local, iar autoritățile din Bălți ne vor spune de ce au nevoie la acea unitate de învățământ în limba română, de dotarea bibliotecii sau chiar poate și lucrări urgente de reparații”, a precizat primarul Cătălin Flutur.

Potrivit primarului interimar al municipiului Bălți, Igor Șeremet, jumătate din populația oraşului este vorbitoare de limbă română.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primarii din județ au spus "pas" ședinței în care trebuia aprobată majorarea tarifului la apă

Luni, 11 Decembrie 2017
854

Membrii Adunării Generale a Acționarilor de la ADI Aqua au fost convocați, luni, în ședință, unul dintre punctele de pe ordinea de zi fiind aprobarea majorării tarifului pentru serviciile...

S-a găsit soluția pentru comercializarea brazilor în Piața Centrală

Luni, 11 Decembrie 2017
2080

Comercianții care vând brazi vor putea să își valorifice marfa și anul acesta în Piața Centrală din municipiul Botoșani.În baza contractelor de închiriere pe c...

A fost aprobată noua Metodologie privind mişcarea personalului didactic. Ce s-a modificat!

Luni, 11 Decembrie 2017
942

Potrivit lui Liviu Axinte, preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ, principala modificare constă în schimbarea ordinii anumitor etape din calendar. Pretransferul personal...