Municipalitatea botoşăneană vrea să aloce bani pentru o şcoală din Bălţi

Municipalitatea botoşăneană vrea să aloce bani pentru o şcoală din Bălţi

Primarul Municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, vrea să intensifice colaborarea cu administraţia locală din municipiul Bălţi, din Republica Moldova.

Edilul-şef va propune consilierilor locali botoșăneni alocarea unei sume de bani pentru realizarea unor investiţii într-o şcoală cu predare în limba română în oraşul de peste Prut, mai ales că s-a intrat şi în anul centenar, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire.

Primarul Cătălin Flutur a efectuat la începutul acestei săptămâni o vizită la Bălţi, unde s-a întâlnit cu primarul interimar Igor Şeremet, între cele două administraţii fiind încheiat în vară un protocol de colaborare în vederea atragerii de fonduri europene pentru realizarea mai multor proiecte transfrontaliere.

”România a intrat de pe 1 decembrie în anul centenar, iar eu îmi doresc să intensific colaborarea cu Moldova şi cu Bălţi. Voi face această propunere Consiliului Local, iar autoritățile din Bălți ne vor spune de ce au nevoie la acea unitate de învățământ în limba română, de dotarea bibliotecii sau chiar poate și lucrări urgente de reparații”, a precizat primarul Cătălin Flutur.

Potrivit primarului interimar al municipiului Bălți, Igor Șeremet, jumătate din populația oraşului este vorbitoare de limbă română.

 

Spune-ne opinia ta