Municipalitatea botoşăneană vrea să aloce bani pentru o şcoală din Bălţi

Municipalitatea botoşăneană vrea să aloce bani pentru o şcoală din Bălţi

Primarul Municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, vrea să intensifice colaborarea cu administraţia locală din municipiul Bălţi, din Republica Moldova.

Edilul-şef va propune consilierilor locali botoșăneni alocarea unei sume de bani pentru realizarea unor investiţii într-o şcoală cu predare în limba română în oraşul de peste Prut, mai ales că s-a intrat şi în anul centenar, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire.

Primarul Cătălin Flutur a efectuat la începutul acestei săptămâni o vizită la Bălţi, unde s-a întâlnit cu primarul interimar Igor Şeremet, între cele două administraţii fiind încheiat în vară un protocol de colaborare în vederea atragerii de fonduri europene pentru realizarea mai multor proiecte transfrontaliere.

”România a intrat de pe 1 decembrie în anul centenar, iar eu îmi doresc să intensific colaborarea cu Moldova şi cu Bălţi. Voi face această propunere Consiliului Local, iar autoritățile din Bălți ne vor spune de ce au nevoie la acea unitate de învățământ în limba română, de dotarea bibliotecii sau chiar poate și lucrări urgente de reparații”, a precizat primarul Cătălin Flutur.

Potrivit primarului interimar al municipiului Bălți, Igor Șeremet, jumătate din populația oraşului este vorbitoare de limbă română.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1445

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
732

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
498

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...