Municipalitatea botoşăneană încearcă "relaxarea" creditelor contractate

O finanţare de peste 85 de milioane de lei intenţionează să obţină municipalitatea botoşăneană pentru a uşura povara financiară a Botoşanilor, însă pentru asta are nevoie de aprobarea consilierilor municipali.

Municipalitatea botoşăneană încearcă "relaxarea" creditelor contractate

Ca atare, luni, consilierii municipali sunt convocaţi într-o şedinţă de îndată, cel mai important proiect de pe ordinea de zi vizând "aprobarea contractării unei finanţări rambursabile interne în valoare de maxim 85.399.860,47 de lei", după cum se arată în convocator.

Concret, aleşii trebuie să decidă dacă municipalitatea îşi poate refinanţa creditele, asta în condiţiile în care, de exemplu, creditul contractat de la IFC avea o dobândă de 7,32%. Dacă iniţial s-a vorbit doar de creditul de la IFC, s-a ajuns la refinanţarea tuturor creditelor, care totalizează peste 85 de milioane de lei. În urma negocierilor purtate cu reprezentanţii a trei bănci, municipalitatea a încheiat un contract cu Eximbank.

Despre acest demers, Ştiri.Botoşani.Ro a scris si aici: Primăria Botoșani a făcut rost de bani pentru investiții. Ce se întâmplă cu creditele contractate!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medeea Iancu prezintă scuze în urma incidentului de la Premiile Eminescu: "Îmi asum faptul că lectura mea nu a fost adaptată contextului"

astăzi, 07:12
1216

Medeea Iancu, poeta premiată de Editura Cartea Românească în cadrul Galei de decernare a Premiului Național de Poezie "Mihai Eminescu" Botoșani, a transmis pe adresa redacți...

ATENŢIE! COD GALBEN de polei pe mai multe drumuri din judeţul Botoşani!

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
931

 Meteorologii au emis un Cod Galben de polei pentru mai multe localităţi din judeţul Botoşani, fiind vorba de Botoșani, Flămânzi, Ștefănești, Albești, Bălușeni, Blânde...

FC Botoşani pierde al doilea amical disputat în cantonamentul din Antalya

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
326

Botoşănenii s-au văzut învinşi cu scorul de 2-0, primul gol al bulgarilor fiind marcat de românul Caludiu Keşeru în minutul 11, iar a doua reuşită a fost semnată de Natanel &...