Monumente funerare în pericol de distrugere! FOTO

Nu doar versantul pe care se amenajează Parcul de Agrement Cornişa o ia la vale şi ci versantul opus, inclus în Cimitirul Pacea. Situaţia a fost semnalată miercuri consilierilor locali şi directorului Urban Serv.

Monumente funerare în pericol de distrugere! FOTO

Consilierul liberal Marius Oroşanu a prezentat în şedinţa ordinară a Consiliului Local o sesizare primită de la mai mulţi cetăţeni, potrivit căreia versantul din zona "Casei cimitireanului" spre izvor din Cimitirul Pacea suferă din cauza alunecărilor de teren, monumentele funerare fiind deja crăpate, după cum arată şi fotografiile prezentate.

"Interpelarea mea vine în urma discuțiilor cu mai mulți cetățeni și vizează o situație de la Cimitirul Pacea. Vă prezint, și executivului Primăriei și domnului director Drelciuc, câteva poze de pe versantul de la Pacea. Precizez că este vorba despre cel dinspre Hand of Help, în care se constată o situație de degradare puternică atât a terenului, cât și a monumentelor de la respectivele locuri de veci", a susţinut Marius Oroșanu.

Consilierul municipal a solicitat găsirea de soluţii care să ducea la rezolvarea acestei probleme. "Să nu ne trezim cu situații delicate ca atunci când mergem să ducem un ultim omagiu, să găsim mormântul la vale", a adăugat Marius Oroşanu. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Proiectul blocului explodat, căutat în arhivele Consiliului Judeţean Suceava

Joi, 21 Septembrie 2017
1191

În şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Mihai Platon, şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii Botoşani, a cerut ajutorul autorităţilor judeţene de a lu...

Vicii de construcţie descoperite de expert la blocul în care s-a produs explozia FOTO

Miercuri, 20 Septembrie 2017
5093

Timp de câteva ore, expertul tehnic atestat, prof. Dorel Plătică, a verificat toţi pereţii şi structurile de rezistenţă din scara blocului în care s-a produs explozia vineri şi a d...

Un cadru didactic botoşănean ia poziţie împotriva interzicerii materialelor auxiliare. "O să-i închidem în puşcărie pe profesori?"

Miercuri, 20 Septembrie 2017
1719

Liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte, consideră că Ministerul Educaţiei a greşit flagrant în momentul în care a interzis, pe nepusă masă, folosirea ...