Modificări pentru pietoni în apropierea unui sens giratoriu din municipiu

Modificări pentru pietoni în apropierea unui sens giratoriu din municipiu

Reprezentanţii municipalităţii vor să propună membrilor Comisiei de sistematizare a circulaţiei o serie de modificări în apropierea unei intersecţii intens circulate din municipiul Botoşani, unde este amenajat şi un sens giratoriu.

Este vorba de intersecţia Bulevardului Mihai Eminescu cu Bulevardul George Enescu, unde se doreşte mutarea actualelor treceri de pietoni la o distanţă mai mare faţă de sensul giratoriu.

“În contextul modernizării Bulevardului George Enescu, analizăm mutarea trecerilor de pietoni la o distanţă mai mare de sensul giratoriu faţă de situaţia existentă în prezent. Acest lucru ar duce la o descongestionare a traficului în sensurile giratorii şi asigurarea unor condiţii mai bune pentru pietoni. Mai avem şi sensul giratoriu de la intersecţia Bulevardului George Enescu cu Pacea. Acest este principiul pe care vrem să îl abordăm, acela de a muta trecerile de pietoni la o distanţă mai mare de sensurile giratorii pentru a preîntâmpina producerea de accidente şi de a descongestiona traficul”, a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

Dacă se va dovedi a fi o măsură bună, aceasta ar putea fi aplicată şi în apropierea celorlalte sensuri giratorii din oraş.


 

 

 

Spune-ne opinia ta