Modernizarea DN 29 D Botoşani-Ştefăneşti, pe agenda Guvernului pentru ședința de miercuri

Modernizarea DN 29 D Botoşani-Ştefăneşti, pe agenda Guvernului pentru ședința de miercuri

Guvernul a transmis o informare privind proiectele de acte normative care vor fi incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 10 aprilie 2019, printre acestea figurând și un proiect de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ''Modernizare DN 29 D Botoşani-Ştefăneşti, km 2+800-km 18+500 şi km 21+800-km 48+146'', din judeţul Botoşani. 

Potrivit proiectului de hotărâre, finanţarea obiectivului de investiţii urmează să se realizeze de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

Cel care va răspunde de modul de utilizare a sumei dedicate proiectului va fi Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A.

Aminim că, în luna noiembrie 2018, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea drumului DN 29 D care leagă municipiul Botoşani de orașul Ștefănești, indicatori avizați ulterior de către Ministerul Transporturilor.

Drumul Botoșani-Ștefănești care reprezintă principala legătură cu partea de est a județului. Este vorba de o investiție de peste 55 de milioane de euro prin care vor fi asfaltați aproximativ 45 de km de șosea. Artera este importantă și din perspectivă economică, asigurând legătura din municipiul reședință de județ și Vama Stânca-Costești.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD a făcut reclamație la BEC: "Operatorii de tablete insistă ca alegătorii să voteze și la referendum"

astăzi, 16:34
195

Operatorii de tabletă de la secțiile de votare pentru alegerile europarlamentare și referendumul pe justiție insistă ca cetățenii să voteze pentru ambele tipuri de scrutin, potrivit PSD.&b...

A încurcat recipientele și a băut substanță toxică în loc de bere!

astăzi, 16:24
155

A sunat singur la 112, imediat ce și-a dat seama că, în locul recipientului cu bere, l-a luat pe cel cu substanță corozivă! Tânărul a fost preluat cu o ambulanță și transportat la...

Dinamoviștii au votat la Botoșani! FOTO

astăzi, 16:00
156

FC Botoșani şi Dinamo Bucureşti se vor întâlni luni, 27 mai 2019, în etapa a 13-a din Liga 1 Betano (play-out), pe stadionul "Municipal" din Botoșani, de la ora 21:00.&...