Modernizarea DN 29 D Botoşani-Ştefăneşti, pe agenda Guvernului pentru ședința de miercuri

Modernizarea DN 29 D Botoşani-Ştefăneşti, pe agenda Guvernului pentru ședința de miercuri

Guvernul a transmis o informare privind proiectele de acte normative care vor fi incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 10 aprilie 2019, printre acestea figurând și un proiect de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ''Modernizare DN 29 D Botoşani-Ştefăneşti, km 2+800-km 18+500 şi km 21+800-km 48+146'', din judeţul Botoşani. 

Potrivit proiectului de hotărâre, finanţarea obiectivului de investiţii urmează să se realizeze de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

Cel care va răspunde de modul de utilizare a sumei dedicate proiectului va fi Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A.

Aminim că, în luna noiembrie 2018, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea drumului DN 29 D care leagă municipiul Botoşani de orașul Ștefănești, indicatori avizați ulterior de către Ministerul Transporturilor.

Drumul Botoșani-Ștefănești care reprezintă principala legătură cu partea de est a județului. Este vorba de o investiție de peste 55 de milioane de euro prin care vor fi asfaltați aproximativ 45 de km de șosea. Artera este importantă și din perspectivă economică, asigurând legătura din municipiul reședință de județ și Vama Stânca-Costești.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
112

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
67

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
71

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...