Ministrul Mediului, la Botoșani: „Drumurile forestiere care pot fi modernizate prin fonduri europene vor trece la administrațiile locale”

Ministrul Mediului, la Botoșani: „Drumurile forestiere care pot fi modernizate prin fonduri europene vor trece la administrațiile locale”

Ministrul interimar al Mediului, Costel Alexe, a anunţat, în cadrul întrunirii Comisiei Apelor şi Pădurilor desfășurate vineri la Palatul Administrativ din Botoșani, că toate drumurile forestiere care pot fi modernizate cu fonduri europene vor fi transferate către administraţiile locale.

Acesta a menționat că actualul administrator al drumurilor forestiere, Romsilva, nu dispune de fonduri pentru modernizarea acestora.

Astăzi, statul român, Romsilva, are drumurile forestiere, noi nu avem bani suficienţi să le modernizăm. În schimb, nu le dăm la administraţiile publice locale care pierd fonduri europene cu care ar putea să le modernizeze. Am anunţat public că toate aceste drumuri forestiere care sunt solicitate de către administraţiile publice locale să treacă în administrarea primăriilor sau cine solicită şi să uziteze de aceste fonduri europene", a afirmat Alexe.

Dorin Birta, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, a replicat că autorităţile din Botoşani au solicitat deja transferarea drumului forestier care leagă localitatea Baisa de „Lacul cu nuferi" din comuna Mihai Eminescu.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
2

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
29

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
184

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...