Ministrul de Interne cere demisia comisarului-sef care a stat in genunchi in fata mai multor chestori!

Ministrul de Interne cere demisia comisarului-sef care a stat in genunchi in fata mai multor chestori!

   Foto: cotidianul.ro

Marti seara a aparut in presa o imagine in care seful Serviciului Control din cadrul Politiei de Frontiera, Aurelian Miu, ingenuncheaza in fata unei mese la care stau mai multi chestori din minister, inclusiv Gelu Oltean, fost sef al serviciului secret al Ministerului de Interne (DIPI, n.red.).

Ziarul National a transmis ca la masa se mai aflau chestorul Ioan Buda - fost secretar de stat al MAI si actualul inspector sef al Politiei de Frontiera, chestorul Marcel Ardelean - seful Directiei de Supraveghere si Controlul Trecerii Frontierei, precum si alti sefi de structuri din Politia de Frontiera.

Miercuri dimineata, ministerul a anuntat declansarea unei anchete si a confirmat ca barbatul din imaginile prezentate este Aurelian Miu.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, cere ca seful Serviciului Control din cadrul Politiei de Frontiera, Aurelian Miu, care a ingenuncheat in fata unei mese la care stau mai multi chestori din minister, sa se retraga din functie.

"Inca nu s-au finalizat verificarile. Verificarile se vor finaliza maine, din cercetari a reiesit ca acea fotografie a fost facuta dupa un eveniment care a avut loc pe 14 februarie 2013. La acest eveniment au participat atat reprezentanti ai conducerii Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, cat si reprezentanti ai Directiei de Informatie si Protectie Interna la acel moment. Nu vreau sa minimizez penibilul situatie, dar fotografia nu a fost facuta in contextul unui ritual. Acel ofiter de politie de frontiera nu a avut nicio aprobare de la sefi ca sa faca un asemnea gest", a spus Carmen Dan.

Aceasta a precizat ca Aurelian Miu trebuie sa renunte la functia sa.

"Discutia s-a purtat intre seful Directiei de Informatie si Protectie de la acea vreme si seful serviciului control din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, Aurelian Miu, care a declarat ca a avut un schimb de replici mai dure cu seful de la Protectie Interna. Eu consider ca dansul trebuie sa faca un gest de ultima onoara si sa plece din acea pozitie pentru ca acea pozitie reprezinta atributul responsabilitatii. Ipostaza in care s-a pus nu face onoare nici politiei de frontiera, nici lui", a mentionat ministrul de Interne.

Ea a adaugat ca gestul lui Miu a fost un impuls de moment.

"Ii cer inca o data domnului Miu si sa se retraga din acea pozitie, altfel o sa-i amintesc de asta in fiecare zi", a continuat Carmen Dan.

Aceasta a precizat ca trebuie sa se verifice si cum a ajuns actuala poza in presa, cine a realizat-o si de ce a fost publicata dupa patru ani.

"Din punct de vedere disciplinar, procedura nu mai poate fi facuta, pentru ca ne aflam la patru ani dupa acel incident", a mai spus Dan.

Sursa: Ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...