Ministrul Carmen Dan ii raspunde lui Iohannis: Guvernul discuta deja despre un sistem de avertizare in caz de urgenta

Ministrul Carmen Dan ii raspunde lui Iohannis: Guvernul discuta deja despre un sistem de avertizare in caz de urgenta

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, luni, ca premierul Tudose poarta discutii cu reprezentati ai ANCOM privind implementarea unui sistem de avertizare in caz de urgenta. Reactia vine dupa ce presedintele Klaus Iohannis a cerut explicatii si masuri din partea guvernului dupa furtuna violenta din vestul tarii.

"Noi am vorbit cu ceva vreme in urma despre necesitatea identificarii unor solutii pentru implementarea unui astfel de sistem. Am spus ca sunt discutii cu operatorii de telefonie mobila. In acest moment, la Guvern, la solicitarea premierului exista o intalnire cu reprezentanti ai ANCOM si specialisti din ministere cu competente in domeniu. Sunt convinsa ca specialistii vor identifica o solutie tehnica pentru a identifica un astfel de sistem", a declarat, la Timisoara, Carmen Dan.

In context, ea a amintit de aplicatia dezvoltata de Departamentul pentru Situatii de Urgenta (DSU), exprimandu-si regretul ca doar 100.000 de persoane au descarcat-o.

"Din pacate, chiar dimineata, am vrut sa stiu cati au descarcat aplicatia. Avem 100.000 de utilizatori. Cred ca este utila si ar fi foarte bine daca am descarca si folosi aceasta aplicatie. Este utila si gratuita", a punctat ministrul Camen Dan.

Ministrul de Interne s-a dus personal la Timisoara sa vada efectele furtunii de duminica.

Presedintele Iohannis a cerut luni explicatii si masuri din partea Guvernului dupa furtuna violenta din vestul tarii care s-a soldat cu 8 morti si 137 de raniti, conform celui mai recent bilant anuntat de autoritati.

ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Rămași fără loc de muncă la oraș, botoșănenii iau drumul satelor!

astăzi, 07:46
326

Deși migrația oraș-sat a devenit dominantă ca pondere în migrația totală începând din 1997, tabloul teritorial al  structurii migrației interne este unul puternic diferen...

Acest video îți arată cât de fascinantă este inima ta când bate!

Duminică, 17 Iunie 2018
430

Cercetătorii au reuşit să realizeze o simulare impresionantă care prezintă mişcările inimii umane. În acest video, puteți vedea cum se închid şi se deschid valvele inimii, felul &...

Corpul ne "traduce" emoțiile. Trupul strigă ce mintea suferă

Duminică, 17 Iunie 2018
701

Organismul îți răspunde în funcție de cum gândești, simți și reacționezi. Este un fel de conexiune minte/corp. Când ești stresat, supărat, tensionat organismul reacți...