Mii de botoșăneni așteaptă restituirea proprietăților! Unde sunt cele mai multe cereri și până când se soluționează!

Mii de botoșăneni așteaptă restituirea proprietăților! Unde sunt cele mai multe cereri și până când se soluționează!

 Prefect Dan Nechifor  

Termenul până la care botoșănenii pot să își redobândească proprietățile pierdute a fost prelungit, printr-o Ordonanță de Urgență ce a fost emisă de Guvern la finele anului trecut.

Comisiile locale de fondu funciar trebuie să soluționeze cererile de restituire, de a efectua punerile in posesie si de a elibera titlurile de proprietate până la data de 1 ianuarie 2018. Initial, comisiile de fond funciar aveau obligatia sa solutioneze cererile de retrocedare a terenurilor și proprietăților confiscate de regimul comunist pana la 31 decembrie 2016.

"Prelungirea are scopul să asigure posibilitatea foșiltor proprietari să își redobândească proprietățile. După expirarea termenului toate problemele legate de fond funciar vor putea fi rezolvate doar în instanță", a precizat prefectul Dan Nechifor. 

La nivelul județului Botoșani există 4.540 de cereri nesoluționate de către comisiile locale de fond funciar și 175 de hotărâri judecătorești nepuse în aplicare de aceste comisii. Mai sunt 3.277 de titluri  care nu s-au emis din diferite motive, fie proprietarii de drept nu s-au prezentat, fie nu au solicitat reconstituirea dreptului de proprietate. 

"Cele mai multe probleme, ca și număr, avem la Criștești, cu 400 de titluri de proprietate neemise, 290 la Suharău, 240 la Vorniceni, 260 la Răuseni, 200 la Hilișeu Horia", a mai spus prefectul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Directorul ITM Botoşani, despre salariile angajaţilor in instituţie: "Cum vor putea rezista tentaţiei de a refuza..."

astăzi, 09:33
461

Salariile care le-au fost stabilite prin noua Lege a salarizării îi nemulţumesc profund pe angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Botoşani.Situaţia existentă la nivelul i...

Directorii Spitalului Mavromati ameninţă cu demisia!

astăzi, 09:06
706

O bună parte dintre cei aflaţi în echipa de conducere a Spitalului Judeţean Mavromati ameninţă că îşi vor da demisiile de pe funcţii începând cu data de 1 ianuarie....

Nu sunt bani pentru salariile angajaţilor de la Protecţia Copilului, pe final de an!

Vineri, 22 Septembrie 2017
958

Situaţia financiară delicată a fost adusă în atenţia autorităţilor dar şi a parlamentarilor de Camelia Socianu, liderul Sindicatului Impact.La rectificarea de buget Consiliul Judeţe...