Mii de botoșăneni așteaptă restituirea proprietăților! Unde sunt cele mai multe cereri și până când se soluționează!

Mii de botoșăneni așteaptă restituirea proprietăților! Unde sunt cele mai multe cereri și până când se soluționează!

 Prefect Dan Nechifor  

Termenul până la care botoșănenii pot să își redobândească proprietățile pierdute a fost prelungit, printr-o Ordonanță de Urgență ce a fost emisă de Guvern la finele anului trecut.

Comisiile locale de fondu funciar trebuie să soluționeze cererile de restituire, de a efectua punerile in posesie si de a elibera titlurile de proprietate până la data de 1 ianuarie 2018. Initial, comisiile de fond funciar aveau obligatia sa solutioneze cererile de retrocedare a terenurilor și proprietăților confiscate de regimul comunist pana la 31 decembrie 2016.

"Prelungirea are scopul să asigure posibilitatea foșiltor proprietari să își redobândească proprietățile. După expirarea termenului toate problemele legate de fond funciar vor putea fi rezolvate doar în instanță", a precizat prefectul Dan Nechifor. 

La nivelul județului Botoșani există 4.540 de cereri nesoluționate de către comisiile locale de fond funciar și 175 de hotărâri judecătorești nepuse în aplicare de aceste comisii. Mai sunt 3.277 de titluri  care nu s-au emis din diferite motive, fie proprietarii de drept nu s-au prezentat, fie nu au solicitat reconstituirea dreptului de proprietate. 

"Cele mai multe probleme, ca și număr, avem la Criștești, cu 400 de titluri de proprietate neemise, 290 la Suharău, 240 la Vorniceni, 260 la Răuseni, 200 la Hilișeu Horia", a mai spus prefectul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Regulamentul privind blocarea şi ridicarea maşinilor, din municipiul Botoşani, intră în Consiliul Local!

Joi, 23 Noiembrie 2017
2659

Regulamentul privind circulaţia în municipiul Botoşani şi activitatea de blocare/ridicare a maşinilor parcate neregulamentar intră, în sfârşit, în dezbatere şi aporbare ...

SURPRIZA din mai multe magazine de articole textile, din Botoşani: Una scrie pe etichetă, alta se vinde!

Joi, 23 Noiembrie 2017
1702

De câte ori nu vi s-a întâmplat să cumpăraţi un articol textil şi să primiţi asigurări ferme că ceea ce scrie pe etichetă, drept compoziţie a materialului, este real? Că l...

Mai multe burse şcolare acordate elevilor botoşăneni. Vezi repartiţia pe şcoli!

Joi, 23 Noiembrie 2017
1008

Cuantumul şi numărul burselor ce se vor acorda în acest an şcolar elevilor din unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani vor fi aprobate, în data de 29 noiembrie...