Mihai Tabuleac: In problema Vamii Radauti-Prut, Guvernul a facut descentralizare, dar fara sa asigure finantarea!

Mihai Tabuleac: In problema Vamii Radauti-Prut, Guvernul a facut descentralizare, dar fara sa asigure finantarea!

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

Mihai Tabuleac a precizat astazi, cu privire la nemultumirile copresedintelui Comisiei interguvernamentale moldo-romane, ca niciodata Consiliul Judetean Botosani nu a avut atributiuni in domeniul vamilor!

In problema punctului de trecere Lipcani - Radauti-Prut, partea moldoveneasca a construit intreaga infrastructura, post vamal si cai de comunicatie inca in anul 2007, spune reprezentantul comisiei moldovene intr-un articol al Agentiei Omega, remis redactiei Stiri Botosani.

Punctul de trecere nu poate fi, insa, inaugurat din motiv ca autoritatile romane nici nu au inceput constructia vamii de partea dreapta a Prutului, se arata in aceeasi publicatie.

In articolul respectiv, Mihai Tabuleac mentioneaza ca Guvernul roman a transmis sarcina catre unitatea administrativa judeteana, fara insa sa se asigure si sursa de finantare.

"Acum trei ani, Guvernul a dat in grija Consiliului Judetean Botosani Vama de la Radauti Prut, dar nu a dat si bani. Noi am demarat proceduri pentru accesarea fondurilor europene, si exista sanse mari ca acest proiect sa fie eligibil. Din pacate, in aceasta problema s-a facut descentralizare, dar fara bani", a declarat Mihai Tabuleac, pentru Stiri Botosani.

IN PROBLEMA PUNCTULUI DE TRECERE LIPSCANI - RADAUTI PRUT NU AVEM SEMNALE POZITIVE DE LA COLEGII DIN ROMANIA!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

"Lumea mea depinde de noi". Apa nu este o sursă inepuizabilă! FOTO

astăzi, 20:49
61

Tema Săptămânii Educației Globale ne-a adus anul acesta înțelesuri ascunse în fiecare cuvânt. O dată în plus este subliniat faptul că nu este loc pentru egoism; tr...

ACS Poli Timişoara- FC Botoşani 1-1

astăzi, 18:23
410

FC Botoşani a terminat la egalitate, 1-1, partida disputată în deplasare la Timişoara. Gazdele au deschis scorul în minutul 23 prin Bîrnoi ce a primit o pasă excelentă de la Cre...

Şi-a bătut un vecin cu hârleţul şi a ajuns în faţa judecătorilor

astăzi, 17:34
251

Un bărbat a ajuns să fie trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru tentativă de omor, după ce a lovit un vecin cu un hârleţ. Potrivi...