Mihai Tabuleac: In problema Vamii Radauti-Prut, Guvernul a facut descentralizare, dar fara sa asigure finantarea!

Mihai Tabuleac: In problema Vamii Radauti-Prut, Guvernul a facut descentralizare, dar fara sa asigure finantarea!

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

Mihai Tabuleac a precizat astazi, cu privire la nemultumirile copresedintelui Comisiei interguvernamentale moldo-romane, ca niciodata Consiliul Judetean Botosani nu a avut atributiuni in domeniul vamilor!

In problema punctului de trecere Lipcani - Radauti-Prut, partea moldoveneasca a construit intreaga infrastructura, post vamal si cai de comunicatie inca in anul 2007, spune reprezentantul comisiei moldovene intr-un articol al Agentiei Omega, remis redactiei Stiri Botosani.

Punctul de trecere nu poate fi, insa, inaugurat din motiv ca autoritatile romane nici nu au inceput constructia vamii de partea dreapta a Prutului, se arata in aceeasi publicatie.

In articolul respectiv, Mihai Tabuleac mentioneaza ca Guvernul roman a transmis sarcina catre unitatea administrativa judeteana, fara insa sa se asigure si sursa de finantare.

"Acum trei ani, Guvernul a dat in grija Consiliului Judetean Botosani Vama de la Radauti Prut, dar nu a dat si bani. Noi am demarat proceduri pentru accesarea fondurilor europene, si exista sanse mari ca acest proiect sa fie eligibil. Din pacate, in aceasta problema s-a facut descentralizare, dar fara bani", a declarat Mihai Tabuleac, pentru Stiri Botosani.

IN PROBLEMA PUNCTULUI DE TRECERE LIPSCANI - RADAUTI PRUT NU AVEM SEMNALE POZITIVE DE LA COLEGII DIN ROMANIA!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Copil căzut de la etajul 3 al unui bloc din Dorohoi!

Duminică, 24 Septembrie 2017
1266

Un băiețel a căzut duminică seara de la geamul apartamentului în care locuiește cu părinții, în municipiul Dorohoi, fiind preluat de ambulanță și transportat la spital.Incide...

A ajuns la spital după ce a primit un telefon de la un "polițist"!

Duminică, 24 Septembrie 2017
2075

Botoșăneanca în vârstă de 69 de ani a fost la un pas de a cădea în plasa unui escroc care a apelat la metoda "accidentul" în încercarea de a face rost de ba...

A intrat cu BMW-ul într-un stâlp din cauza vitezei! FOTO

Duminică, 24 Septembrie 2017
6765

Șoferul, în vârstă de 21 de ani, din Brehuiești, se deplasa la volanul unui BMW către oraș, iar după sensul giratoriu de la Dedeman, într-o curbă, pe fondul neadaptării vitez...