Mihai Tabuleac: In problema Vamii Radauti-Prut, Guvernul a facut descentralizare, dar fara sa asigure finantarea!

Mihai Tabuleac: In problema Vamii Radauti-Prut, Guvernul a facut descentralizare, dar fara sa asigure finantarea!

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

Mihai Tabuleac a precizat astazi, cu privire la nemultumirile copresedintelui Comisiei interguvernamentale moldo-romane, ca niciodata Consiliul Judetean Botosani nu a avut atributiuni in domeniul vamilor!

In problema punctului de trecere Lipcani - Radauti-Prut, partea moldoveneasca a construit intreaga infrastructura, post vamal si cai de comunicatie inca in anul 2007, spune reprezentantul comisiei moldovene intr-un articol al Agentiei Omega, remis redactiei Stiri Botosani.

Punctul de trecere nu poate fi, insa, inaugurat din motiv ca autoritatile romane nici nu au inceput constructia vamii de partea dreapta a Prutului, se arata in aceeasi publicatie.

In articolul respectiv, Mihai Tabuleac mentioneaza ca Guvernul roman a transmis sarcina catre unitatea administrativa judeteana, fara insa sa se asigure si sursa de finantare.

"Acum trei ani, Guvernul a dat in grija Consiliului Judetean Botosani Vama de la Radauti Prut, dar nu a dat si bani. Noi am demarat proceduri pentru accesarea fondurilor europene, si exista sanse mari ca acest proiect sa fie eligibil. Din pacate, in aceasta problema s-a facut descentralizare, dar fara bani", a declarat Mihai Tabuleac, pentru Stiri Botosani.

IN PROBLEMA PUNCTULUI DE TRECERE LIPSCANI - RADAUTI PRUT NU AVEM SEMNALE POZITIVE DE LA COLEGII DIN ROMANIA!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O botoșăneancă, sufletul manifestării organizate la Dublin, cu ocazia Zilei Culturii Naționale!

astăzi, 15:14
40

La 15 ianuarie 2018, Ambasada României la Dublin a celebrat Ziua Culturii Naționale și aniversarea nașterii poetului Mihai Eminescu, printr-o manifestare culturală de amploare, cu titlul &qu...

Cel mai scump fobalist român al momentului este un botoşănean. Echipa sa cere 30 de milioane de euro în schimbul său.

astăzi, 14:37
88

Totusi, conducerea celor de la Deportivo nici nu vrea sa auda de o plecare pe bani putini, potrivit Tutto Mercato Web.Sursa citata scrie ca Deportivo il lasa pe Andone sa plece doar pentru 30...

Oile care pun în pericol baza militară de la Deveselu, în presa italiană!

astăzi, 14:30
83

La Stampa a scris intr-un articol de pe 15 ianuarie ca o baza de aparare antiracheta din Europa de Est este pusa la grea incercare de o turma de oi, care declanseaza in mod continuu sistemele de alarm...