Mihai Tabuleac: In problema Vamii Radauti-Prut, Guvernul a facut descentralizare, dar fara sa asigure finantarea!

Mihai Tabuleac: In problema Vamii Radauti-Prut, Guvernul a facut descentralizare, dar fara sa asigure finantarea!

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

Mihai Tabuleac a precizat astazi, cu privire la nemultumirile copresedintelui Comisiei interguvernamentale moldo-romane, ca niciodata Consiliul Judetean Botosani nu a avut atributiuni in domeniul vamilor!

In problema punctului de trecere Lipcani - Radauti-Prut, partea moldoveneasca a construit intreaga infrastructura, post vamal si cai de comunicatie inca in anul 2007, spune reprezentantul comisiei moldovene intr-un articol al Agentiei Omega, remis redactiei Stiri Botosani.

Punctul de trecere nu poate fi, insa, inaugurat din motiv ca autoritatile romane nici nu au inceput constructia vamii de partea dreapta a Prutului, se arata in aceeasi publicatie.

In articolul respectiv, Mihai Tabuleac mentioneaza ca Guvernul roman a transmis sarcina catre unitatea administrativa judeteana, fara insa sa se asigure si sursa de finantare.

"Acum trei ani, Guvernul a dat in grija Consiliului Judetean Botosani Vama de la Radauti Prut, dar nu a dat si bani. Noi am demarat proceduri pentru accesarea fondurilor europene, si exista sanse mari ca acest proiect sa fie eligibil. Din pacate, in aceasta problema s-a facut descentralizare, dar fara bani", a declarat Mihai Tabuleac, pentru Stiri Botosani.

IN PROBLEMA PUNCTULUI DE TRECERE LIPSCANI - RADAUTI PRUT NU AVEM SEMNALE POZITIVE DE LA COLEGII DIN ROMANIA!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

10.000 de tineri părăsesc România în acest an pentru a studia în străinătate

Joi, 19 Iulie 2018
192

Cele mai căutate sunt cele din Marea Britanie, Danemarca şi Olanda. Şansele de a studia la cel mai înalt nivel, dar şi haosul din învăţământul românesc, sunt principalel...

Parintilor care se tem de cadrele didactice

Joi, 19 Iulie 2018
250

- Silviu, auzi, nu vrei tu să te duci la şedinţa cu părinţii?, începe cu prudenţă Luminiţa.- Ce s-a întâmplat?- Silviu, eu nu pot să stau de vorbă cu diriginta lui ...

Sfântul Ilie, aducătorul de ploi. Superstiţii în tradiţia populară de Sânt Ilie

Joi, 19 Iulie 2018
465

Sfântul Ilie 2018. Tradiţii şi obiceiuri de Sfântul Ilie. Sfântul Ilie este cinstit de creştini, vineri, ca aducător de ploi, după ce, prin rugăciunea sa, a salvat de la moarte...