Mihai Tabuleac: In problema Vamii Radauti-Prut, Guvernul a facut descentralizare, dar fara sa asigure finantarea!

Mihai Tabuleac: In problema Vamii Radauti-Prut, Guvernul a facut descentralizare, dar fara sa asigure finantarea!

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

Mihai Tabuleac a precizat astazi, cu privire la nemultumirile copresedintelui Comisiei interguvernamentale moldo-romane, ca niciodata Consiliul Judetean Botosani nu a avut atributiuni in domeniul vamilor!

In problema punctului de trecere Lipcani - Radauti-Prut, partea moldoveneasca a construit intreaga infrastructura, post vamal si cai de comunicatie inca in anul 2007, spune reprezentantul comisiei moldovene intr-un articol al Agentiei Omega, remis redactiei Stiri Botosani.

Punctul de trecere nu poate fi, insa, inaugurat din motiv ca autoritatile romane nici nu au inceput constructia vamii de partea dreapta a Prutului, se arata in aceeasi publicatie.

In articolul respectiv, Mihai Tabuleac mentioneaza ca Guvernul roman a transmis sarcina catre unitatea administrativa judeteana, fara insa sa se asigure si sursa de finantare.

"Acum trei ani, Guvernul a dat in grija Consiliului Judetean Botosani Vama de la Radauti Prut, dar nu a dat si bani. Noi am demarat proceduri pentru accesarea fondurilor europene, si exista sanse mari ca acest proiect sa fie eligibil. Din pacate, in aceasta problema s-a facut descentralizare, dar fara bani", a declarat Mihai Tabuleac, pentru Stiri Botosani.

IN PROBLEMA PUNCTULUI DE TRECERE LIPSCANI - RADAUTI PRUT NU AVEM SEMNALE POZITIVE DE LA COLEGII DIN ROMANIA!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Buna Vestire, cea mai importană veste din istorie - VIDEO

Sâmbătă, 24 Martie 2018
200

Sarbatoarea Buna Vestire este praznuita pe 25 martie. Buna Vestire inseamna veste buna, anume instiintarea Maicii Domnului de catre Arhanghelul Gavriil, ca Dumnezeu a ales-o ca Fiul Sau sa se intrupez...

Duminica se incalzeste si iese soarele, dar in continuare este foarte frig

Sâmbătă, 24 Martie 2018
233

Ninsorile s-au oprit, iar in multe locuri din tara a iesit soarele, sambata, insa temperaturile se mentin in continuare foarte scazute, chiar si sub pragul inghetului. Meteorologii anunta ca termometr...

VIDEO - El este românul la care se uită toată Italia: "În România am curățat zăpada în chiloți când era și mai ger!"

Sâmbătă, 24 Martie 2018
571

Un român care lucrează în Italia la un refugiu alpin din provincia Lecco a făcut un adevărat mini-show ieșind să curețe zăpada la -10 grade Celsius, purtând doar chiloții de pe el. Prestaț...