MIHAI TABULEAC: Apa Grup are datorii istorice catre bugetul statului de circa 7 ori mai mari decat capitalul social!

MIHAI TABULEAC: Apa Grup are datorii istorice catre bugetul statului de circa 7 ori mai mari decat capitalul social!

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

Presedintele Consiliului Judetean Botosani este la curent cu problema existenta de cativa ani la singurul operator de apa din judetul Botosani, Apa Grup, fiind imposibil sa se mai obtina fondurile europene, pe programul operational sectorial de mediu.

Conform celor relatate de Mihai Tabuleac, aceste investitii ar urma sa se concretizeze in extinderea retelelor de alimentare cu apa din judet, a canalizarilor si a instalatiilor de epurare, fiind vorba despre circa 100 de milioane de euro.

Totusi, pentru a accesa aceste fonduri europene, trebuiesc indeplinite anumite conditii, una dintre ele fiind eligibilitatea operatorului.

"In prezent, in Botosani avem un singur operator la nivel de judet, este vorba despre societatea comerciala Apa Grup Botosani, care in acest moment inregistreaza datorii istorice catre bugetul statului de circa 7 ori mai mari decat capitalul social, fiind datorii acumulate de-a lungul anilor. Trebuie sa facem in asa fel incat sa ne prezentam in fata reprezentantilor Uniunii Europene pentru a primi finantarea cu operatori eligibili, iar ca sa fie eligibil trebuie să nu aiba datorii istorice", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele CJ.

Singura solutie ar fi, potrivit sefului CJ, ca Ministerul de Finante sa se pronunte ori in sensul acordarii unor fonduri pentru stingerea datoriilor, ori sa ne dea aprobare pentru transferul catre un alt operator a investitiilor in curs.

"E adevarat ca am ajuns in situatia de a apela la masuri de foarte mare amplitudine. Noi am fost obisnuiti pana acum sa lasam timpul sa rezolve chestiunile. Nu ne mai putem permite acest lux de a nu face nimic, de a astepta ca timpul sa rezolve, noi trebuie sa decidem. Decizia noastra sigur ca trebuie sa aiba la baza avizul Ministerului de Finante", a conchis Tabuleac.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuri de muncă la sfârșit de an, pentru șomerii botoșăneni!

astăzi, 16:15
95

Director cu vechime 3 ani, salariu de 8.555 lei! Postul este anunțat de Primăria Botoșani. Și UAMS Săveni angajează director cu vechime minimum 5 ani. Posturi de inngineri, de...

Ei se jură că nu fură... dar jandarmii i-au prins cu un căprior mort în pădure!

astăzi, 15:24
1107

Întâmplarea este adevărată şi s-a petrecut vinerea trecută, în jurul amiezii, în pădurea din apropierea satului Balta Arsă, trei bărbaţi fiind depistaţi de jandarmi ş...

Botoșănean medaliat la Laval. Primarul Cătălin Flutur a primit, de asemenea, insigna de aur și drapelul orașului Laval - FOTO

astăzi, 15:01
135

Printr-un mail primit ieri, concitadiul nostru Vania Atudorei, ne-a anunțat cu emoție că în ziua de 15 decembrie, în cadrul unei ceremonii desfășurate la sediul Primăriei din Laval &...