MIHAI TABULEAC: Apa Grup are datorii istorice catre bugetul statului de circa 7 ori mai mari decat capitalul social!

MIHAI TABULEAC: Apa Grup are datorii istorice catre bugetul statului de circa 7 ori mai mari decat capitalul social!

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

Presedintele Consiliului Judetean Botosani este la curent cu problema existenta de cativa ani la singurul operator de apa din judetul Botosani, Apa Grup, fiind imposibil sa se mai obtina fondurile europene, pe programul operational sectorial de mediu.

Conform celor relatate de Mihai Tabuleac, aceste investitii ar urma sa se concretizeze in extinderea retelelor de alimentare cu apa din judet, a canalizarilor si a instalatiilor de epurare, fiind vorba despre circa 100 de milioane de euro.

Totusi, pentru a accesa aceste fonduri europene, trebuiesc indeplinite anumite conditii, una dintre ele fiind eligibilitatea operatorului.

"In prezent, in Botosani avem un singur operator la nivel de judet, este vorba despre societatea comerciala Apa Grup Botosani, care in acest moment inregistreaza datorii istorice catre bugetul statului de circa 7 ori mai mari decat capitalul social, fiind datorii acumulate de-a lungul anilor. Trebuie sa facem in asa fel incat sa ne prezentam in fata reprezentantilor Uniunii Europene pentru a primi finantarea cu operatori eligibili, iar ca sa fie eligibil trebuie să nu aiba datorii istorice", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele CJ.

Singura solutie ar fi, potrivit sefului CJ, ca Ministerul de Finante sa se pronunte ori in sensul acordarii unor fonduri pentru stingerea datoriilor, ori sa ne dea aprobare pentru transferul catre un alt operator a investitiilor in curs.

"E adevarat ca am ajuns in situatia de a apela la masuri de foarte mare amplitudine. Noi am fost obisnuiti pana acum sa lasam timpul sa rezolve chestiunile. Nu ne mai putem permite acest lux de a nu face nimic, de a astepta ca timpul sa rezolve, noi trebuie sa decidem. Decizia noastra sigur ca trebuie sa aiba la baza avizul Ministerului de Finante", a conchis Tabuleac.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

"Binecuvântată fii, închisoare!", un film despre credință și supraviețuire!

Duminică, 24 Iunie 2018
56

"Binecuvântată fii, închisoare!" - o poveste reala, plina de durere si de credinta. Cartea, lucrare autobiografica, a fost scrisa de romanca Nicole Valery Grossu, in limba ...

Mii de romani scandeaza impotriva PSD si a lui Liviu Dragnea! VIDEO

Duminică, 24 Iunie 2018
387

Mii de romani din tara si din strainatate au iesit din nou, duminica, in strada, impotriva incercarilor PSD de a-l salva pe Liviu Dragnea, prin modificarea majora a legislatiei penale prin ordonanta d...

Statul va putea să oblige unele companii să lucreze pentru Armată, să rechiziționeze bunuri și să scoată persoane la muncă!

Duminică, 24 Iunie 2018
311

"În urma testării mecanismelor de punere în aplicare a măsurilor excepționale corespunzătoare stărilor de urgență și de asediu, în cadrul exercițiilor NATO de managemen...