Meteo: Ninsori și lapoviță în toată țara. Situația drumurilor naționale din Moldova

Meteo: Ninsori și lapoviță în toată țara. Situația drumurilor naționale din Moldova

Zilele urmatoare ne aduc ninsori si viscol in mai multe zone. Pana miercuri la ora 14:00 este valabila o informare meteo de ninsori moderate cantitativ si strat nou de zapada, intensificari temporare ale vantului, precipitatii mixte si polei valabila pentru toata tara.

Pentru miercuri se anunta maxime de 5 grade in Moldova, 3 in Maramures, 7 in Crisana, 6 in Transilvania, 9 in Banat, 7 in Oltenia, 8 Muntenia si 11 grade in Dobrogea.

Joi, temperaturile scad in unele zone. Vor fi maxime de 0 grade in Moldova, 5 in Maramures, 5 in Crisana, 5 in Transilvania, 6 in Banat, 6 in Oltenia, 6 in Muntenia si 11 grade in Dobrogea.

În județul Botoșani, miercuri, în timpul zilei și în prima parte a nopții pe spații restrânse va ninge. Local, în prima parte a zilei, vor fi condiții de producere a ceții. Vântul se va orienta dinspre nord-vest, iar seara și în prima parte a nopții va prezenta intensificări. Potrivit Meteo Nord-Est, maximele termice se vor situa în jurul valorii de -2 grade, iar minimele vor coborî până spre -8 grade. Joi, cerul va fi mai mult noros și pe spații restrânse va ninge. Vântul va sufla slab și moderat din nord-vest. Temperaturile se vor situa sub mediile multianuale ale acestei perioade. Maximele termice se vor situa în jurul valorii de -5 grade, iar minimele vor coborî până spre -7 grade.

Situația drumurilor naționale din Moldova

Circulația pe drumurile naționale din regiunea Moldovei se desfășoară în condiții de iarnă, însă fără blocaje cauzate de starea vremii sau a carosabilului. Ninge în toată regiunea, cu accente de burniță în județul Vrancea (Bârsești) și vânt ce poate viscoli ușor zăpada în județele Galați și Botoșani. Carosabilul este umed, cu porțiuni de zăpadă frământată în județele Botoșani și Suceava (DN 18 – Iacobeni). DRDP Iași intervine cu autoutilaje dotate cu lamă și material antiderapant pe toate sectoarele afectate, iar temperatura aerului în regiune este cuprinsă între -4 (Botoșani, Suceava, Piatra Neamț) și 0 grade (Galați și Focșani).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
18

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
136

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
64

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...