Mediul în care trăim: Peste 70 de depozite neregulamentare de deșeuri au fost depistate de Garda de Mediu

Mediul în care trăim: Peste 70 de depozite neregulamentare de deșeuri au fost depistate de Garda de Mediu

În baza Ord 846/23.08.2019 emis de ministrul Mediului, Grațiela Leocadia Gavrilescu, la nivel județului Botoșani s-au constituit echipe de identificare a depozitărilor ilegale de deșeuri, formate din reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu Comisariatul Județean Botoșani și reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului Botoșani. Au fost identificate peste 70 de depozite nereguamentare de deșeuri, iar valoarea sancțiunilor a ajuns la 125.000 de lei.

Acțiunile de verificare se desfățoară după un grafic agreat de cele două instituții, pe o perioadă de 10 zile lucrătoare, începând cu data de 26.08.2019.

Pentru fiecare depozitare necontrolată, identifică, se completează o fișă cu: localizarea amplasamentului, inclusiv coordonate GPS, suprafața acoperită cu deșeuri (mp), volumul (estimat), eventualele verificări și sancțiuni aplicate anterior.

Până la această dată au fost verificate un număr de 41 UAT-uri, și au fost identificate un număr de 77 depozitări necontrolate.

Având în vedere Ordinului Prefectului nr. 135/11.03.2019 cu privire la declararea perioadei 1 aprilie-30 aprilie 2019 „LUNA CURĂŢENIEI"  precum și a controalelor dispuse de Comisariatul General pentru verificarea stării de salubrizare a localităților și căilor de comunicație, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Botoşani a efectuat verificări în semestrul I 2019 la toate UAT-urile din județul Botoșani.

Pentru neconformitățile constatate s-au impus măsuri corective, cu termene realiste.

Pentru abandonare de deșeuri și eliminarea deşeurilor în afara spaţiilor autorizate au fost aplicate 6 sancțiuni, din care 2 au fost avertismente și 4 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 125.000 lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
939

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
123

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...

Șoferi de microbuz amendați drastic, polițiștii au dat jos zeci de pasageri!

astăzi, 11:25
139

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu ...