Măsuri luate după distrugerile din Cimitirul Pacea

Măsuri luate după distrugerile din Cimitirul Pacea

După ce mai multe monumente funerare din Cimitirul Pacea au fost distruse ca urmare a prăbușirii unui arbore, în timpul unei furtuni, au fost dispuse o serie de măsuri pentru a preîntâmpina pe viitor astfel de incidente.

Potrivit directorului Urban Serv, Simion Drelciuc, de astăzi va începe o operațiune de tăiere a arborilor uscați și care prezintă pericol. Operațiunile vor fi făcute de o firmă specializată în ambele cimitire din municipiul Botoșani.

"Începând de astăzi am demarat operațiunea de tăiere a copacilor uscați.  Am contractat serviciile prin SEAP și am trecut prin toate procedurile pentru tăierea arborilor, am obținut toate avizele, și îi vom tăia. Nu puteam sări anumiți pași", a precizat Simion Drelciuc.

În ceea ce privește cele 10 monumente funerare distruse în Cimitirul Pacea o parte vor fi refăcute cu ajutorul muncitorilor de la Urban Serv.

"Pentru șase morminte vom acorda ajutor proprietarilor monumentelor funerare să le remedieze. Pentru celelalte patru care au deteriorări majore nu putem interveni pentru că nu avem temeiul legal să facem cheltuieli. Pentru cele șase vom ajuta cu forța de muncă, acolo sunt niște monumente desprinse de pe soclu și cu niște ciment și finisaje vom ajuta, participăm cu meseriașii noștri", a mai spus directorul Urban Serv.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Profesori cu note mari la titularizare rămaşi fără post

Joi, 14 Septembrie 2017
1316

Au obţinut o notă mare la concursul de titularizare, dar asta nu le-a asigurat şi un loc de muncă. Este cazul mai multor cadre didactice din judeţul Botoşani, care nu şi-au găsit posturi &icir...

Preşedintele Consiliului Judeţean, către primarii care vor să iasă din ADI: "Revizuiţi-vă poziţia!"

Joi, 14 Septembrie 2017
686

În cadrul unei ședințe a ADI Ecoproces de joi, în care s-a dezbătut regulamentul privind salubritatea, Costică Macaleți le-a cerut primarilor să se gândească foarte bine &icir...

Corecție financiară uriașă aplicată pentru investiția cu fonduri europene de la Spitalul Mavromati!

Joi, 14 Septembrie 2017
1070

Instituția a primit o corecție financiară uriașă la proiectul care s-a derulat la Spitalul Județean Mavromati cu fonduri europene, prin care s-a modernizat și reabilitat unitatea sanitară....