Măsuri luate după distrugerile din Cimitirul Pacea

Măsuri luate după distrugerile din Cimitirul Pacea

După ce mai multe monumente funerare din Cimitirul Pacea au fost distruse ca urmare a prăbușirii unui arbore, în timpul unei furtuni, au fost dispuse o serie de măsuri pentru a preîntâmpina pe viitor astfel de incidente.

Potrivit directorului Urban Serv, Simion Drelciuc, de astăzi va începe o operațiune de tăiere a arborilor uscați și care prezintă pericol. Operațiunile vor fi făcute de o firmă specializată în ambele cimitire din municipiul Botoșani.

"Începând de astăzi am demarat operațiunea de tăiere a copacilor uscați.  Am contractat serviciile prin SEAP și am trecut prin toate procedurile pentru tăierea arborilor, am obținut toate avizele, și îi vom tăia. Nu puteam sări anumiți pași", a precizat Simion Drelciuc.

În ceea ce privește cele 10 monumente funerare distruse în Cimitirul Pacea o parte vor fi refăcute cu ajutorul muncitorilor de la Urban Serv.

"Pentru șase morminte vom acorda ajutor proprietarilor monumentelor funerare să le remedieze. Pentru celelalte patru care au deteriorări majore nu putem interveni pentru că nu avem temeiul legal să facem cheltuieli. Pentru cele șase vom ajuta cu forța de muncă, acolo sunt niște monumente desprinse de pe soclu și cu niște ciment și finisaje vom ajuta, participăm cu meseriașii noștri", a mai spus directorul Urban Serv.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Concurență mare pentru postul scos la concurs la Serviciul Pașapoarte

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
341

Postul de subofițer scos la concurs în cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Botoșani este râvnit de un număr mare de persoane.Po...

Autorităţile botoşănene, în alertă din cauza Codului Galben de vreme rea! Drumarii, pregătiţi să intervină!

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
581

Prefectul judeţului, Dan Şlincu, le-a cerut şefilor instituţiilor ce fac parte din CJSU să fie disponibili în orice moment şi pregătiţi să intervină dacă situaţia o va impune....

Monumente istorice dispărute de zeci de ani, existente încă pe hârtie. "Din motive pur administrative sau de indolenţă a unor funcţionari..."

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
271

Mai multe obiective din judeţul Botoşani, care au fost încadrate în categoria monumentelor istorice, dar care sunt dispărute fizic de zeci de ani, figurează în continuare pe list...