Măsuri dispuse de ISU la Sala Polivalentă, în urma unui control. "Ne-au spus foarte clar că închid sala"

Alocarea unor sume din bugetul local pentru realizarea unor investiții la Sala Polivalentă, investiții impuse în urma unor controale ale reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, a generat discuții în contradictoriu între aleșii municipali.

Măsuri dispuse de ISU la Sala Polivalentă, în urma unui control. "Ne-au spus foarte clar că închid sala"

Eugen Țurcanu, directorul Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) a informat colegii din Consiliul Local că pentru a putea fi desfășurate în continuare activități la Sala Polivalentă trebuie achiziționat un generator și un sistem de detecție și alarmare la incendiu. Acesta a indicat și sursele de unde să fie luați acești bani.

"În urma unui control al ISU Botoșani la Sala Polivalentă ne-au impus pentru a putea funcționa în continuare să dotăm sala cu o sursă alternativă de energie, un generator, și sistem de detecție și alarmare la incendiu. Un generator care să deservească doar pompele și motoarele de acolo ar fi o investiție inutilă ar trebui să suportăm costurile să putem susține o activitate ce se desfășoară în sală, ceea ce înseamnă un generator cu o putere mare și din studiul de piață a reieșit suma de 196.000 de lei lei ca și necesar, iar pentru sistemul de detecție la incendiu 73.000 de lei. Aș dori să facem modificarea să adăugăm pe lista de investiții pentru că este ultima zi când putem modifica lista de investiții", a spus Eugen Țurcanu care a propus amendamentul la proiectul de hotărâre de rectificare a bugetului local.

Viceprimarul Cosmin Andrei s-a împotrivit mutării de sume de la un capitol bugetar la altul, spunând că investițiile cerute se pot face și la anul.

"V-am aprobat absolut tot până acum din ce ați cerut. Eu nu aprob amendamentul, cred că mai suportă amânare, cei de la ISU vor veni în control peste un an de zile, până atunci avem de reglementat și alte aspecte, nu doar de la Sala Polivalentă și putem face la anul", a spus Andrei.

Directorul DSPSA l-a contrazis și a spus că de fiecare dată câns se desfășoară o activitate la Sala Polivalentă cei de la ISU atenționează, motiv pentru care la ultimele activități a fost închiriat un generator.

"Nu a fost un moft al celor de la ISU, la fiecare acțiune vin, am închiriat la ultimele trei acțiuni un generator și trebuie să găsim niște soluții să ne descurcăm de fiecare dată. Ne-au impus, nu ne mai jucăm. Ne-au spus foarte clar că închid sala", a spus directorul DSPSA.

Primarul Cătălin Flutur a propus ca sumele necesare să fie luate din banii pentru utilitățile de la noul cartier ANL de pe Șoseaua Iașului.

 

"În urma unui control al celor de la ISU ne-au dat ca măsură existența unei surse alternative de curent că dacă avem o acțiune acolo și se întrerupe curentul să avem un generator. Există posibilitatea să apară o întrerupere a energieo electrice. Obligatoriu trebuie să facem lucrul acesta, și aș propune nu să luăm de la dotări pentru Cornișa, pentru că au o destinație foarte clară, ci să luăm de unde nu vom cheltui clar toți banii anul acesta pentru că încă suntem la partea de proiectare și este vorba de execuție utilități la ansamablul de la pe Șoseaua Iașului. Sunt mulți bani acolo, dar nu îi vom cheltui anul acesta și pentru la anul vom prinde conform ceea ce ne va ieși din partea de proiectare, cel mai important la soluția alimentării cu apă la acel cartier. Am putea lua 200.000 de lei de aoclo pe care clar nu îi putem cheltui pânăla finele anului", a spus primarul, propunerea acestuia fiind votată de consilieri.

Pe lângă cei 200.000 de lei, DSPSA va mai aloca pentru aceste achiziții o sumă de 40.000 de lei din economiile făcute.

 

Spune-ne opinia ta