Mandate de primari pierdute definitiv în două comune din judeţul Botoşani

Decizie definitivă a judecătorilor în cazul a doi primari din judeţul Botoşani care au rămas fără mandate în timpul exercitării atribuţiilor.

Mandate de primari pierdute definitiv în două comune din judeţul Botoşani

Instanţa a stabilit că ordinele emise de prefectul judeţului, de încetare a mandatelor primarului comunei Vlădeni, Voicu Murariu, şi a primarului Ioan Gaidur, de la Nicşeni, sunt legale.

“Ordinele de prefect privind încetarea de drept a mandatelor de primari în comunele Vlădeni şi Nicşeni înainte de expirarea termenului sunt legale. Instituţia Prefectului a avut câştig de cauză în instanţă şi aşteptăm Hotărârea de Guvern privind stabilirea datei alegerilor parţiale locale”, a precizat prefectul Dan Şlincu.

La Nicșeni, Ioan Gaidur și-a pierdut mandatul după ce a fost condamnat definitiv la pedeapsa de șase luni de închisoare cu suspendare, pentru folosirea sau prezentarea cu rea credință a documentelor, declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetul administrat de aceasta ori în numele ei.

Voicu Murariu, primarul comunei Vlădeni, a fost găsit incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate.  

Cele două comune sunt conduse, în prezent, de viceprimari. 

 

Spune-ne opinia ta