Majorarea tarifului pentru salubritate, cerută de cinci ori de Urban Serv

Majorarea tarifului pentru salubritate, cerută de cinci ori de Urban Serv

Societatea Urban Serv nu a primit niciun răspuns de la autoritatea locală vizavi de solicitarea de majorare a tarifului pentru operaţiunile de salubrizare de pe străzile din municipiul Botoşani, respectiv curăţenia şi deszăpezirea.

Potrivit directorului Urban Serv, Simion Drelciuc, anul acesta au fost înaintate nu mai puţin de cinci adrese privind majorarea acestui tarif.

Cei la societatea de salubritate au cerut o creştere a acestor tarife de aproximativ 60%, dar într-un final s-a ajuns la o propunere de 35%. Reprezentanţii Urban Serv au pus această nevoie de majorare pe fondul creşterilor salariale din ultimii ani, ultima majorare pentru serviciile prestate fiind în anul 2013.

“Sperăm ca luna aceasta sau cel târziu până în 15 decembrie să se ia în discuţie în Consiliul Local solicitarea noastră de modificare a tarifelor, având în vedere că prima solicitare am depus-o în luna februarie. Cinci solicitări am făcut în 2017. Am scos comparativ cu alte oraşe, pentru că au fost anumite discuţii din partea unor consilieri locali. Comparativ cu oraşul Dorohoi, noi pentru măturat manual am cerut 14 lei pe mia de metri pătraţi, Dorohoiul de anul trecut are 19 lei. La măturat trotuare noi am cerut 19 lei, Dorohoi are 23 de lei, de anul trecut. Cât am avut posibilitatea să susţinem tariful am susţinut, dar creşterea a fost bruscă la cheltuielile cu munca vie şi toată rezerva avută din alte economii a fost consumată”, a explicat directorul Urban Serv.

Rămâne de văzut de unde va fi acoperită această creştere şi cum va fi afectată populaţia dacă se va majora tariful pentru operaţiunile de salubrizare, care este diferit de taxa de salubrizare care se plăteşte pentru colectarea şi transportul deşeurilor. 

 

Spune-ne opinia ta