Majorare consistentă a tarifului pentru salubrizare, cerută de Urban Serv!

Societatea Urban Serv a venit cu o solicitare de majorare considerabilă a tarifelor pentru operaţiunile de salubrizare pe care le face în municipiul Botoşani, respectiv curăţenia de pe străzi şi activitatea de deszăpezire.

Majorare consistentă a tarifului pentru salubrizare, cerută de Urban Serv!

Potrivit primarului Cătălin Flutur, cei de la societatea de salubritate au cerut o creştere a acestor tarife de aproximativ 60%, dar într-un final s-a ajuns la o propunere de 35%.

Cei de la societatea Urban Serv au pus această nevoie de majorare pe fondul creşterilor salariale din ultimii ani, ultima majorare pentru serviciile prestate fiind în anul 2013.

“Vom publica nivelul obligaţiilor noastre faţă de cei de la Urban Serv pentru tot ceea ce înseamnă lucrările lor de salubrizare, măturat străzi, curăţat zăpadă. Ei au venit şi ne-au spus că din 2013 acest nivel nu a mai fost crescut şi au invocat creşterea salariilor celor din unitate, cei mai mulţi au un salariu minim pe economie, creşterea preţului la combustibil, obligaţia legală să crească odată cu inflaţia şi ca un favor făcut municipalităţii ne-au solicitat să creştem aceste tarife pentru operaţiunile de salubrizare cu doar 35%. Calculele arătau că trebuia să creştem tarifele undeva peste 50%. Am spus “aveţi dreptate”, dar să vedem ce trebuie să plătim noi în plus şi ce trebuie să încasăm ca să plătim în plus”, a precizat primarul Cătălin Flutur.

Edilul susţine că nu s-ar fi ajuns în situaţia de a majora dintr-odată cu un procent atât de mare dacă ar fi fost operate aceste creşteri, treptat, pe parcursul mai multor ani.  

“Singurul meu regret este că dacă se făceau aceste creşteri treptat, an de an, cu un procent onorabil, 3 sau 5 %, ajungeam în ziua de astăzi atât la partea de venituri, cât şi la cheltuieli la nişte cifre relativ rezonabile. Făceam o creştere acum de doar 3%, dar suntem în situaţia în care am constatat că foarte multe lucruri din primărie au fost lăsate aşa, nu creştem, nu dăm, nu facem, nu numai în domeniul acesta”, a mai spus primarul.

După perioada de dezbatere publică, creşterea de tarif va fi supusă spre aprobare în Consiliul Local. Rămâne de văzut de unde va fi acoperită această creştere şi cum va fi afectată populaţia dacă se va majora tariful pentru operaţiunile de salubrizare, care este diferit de taxa de salubrizare care se plăteşte pentru colectarea şi transportul deşeurilor. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta