Maidanezii raman in strada!

Maidanezii raman in strada!
Daca pana acum cainii comunitari erau stransi in adaposturi in care, dupa sase zile, in caz ca nu erau revendicati, sfarseau prin eutanasiere, acum, municipalitatea trebuie sa tina cont de o lege noua.

Legea adoptata in 2008 interzice eutanasierea cainilor, a pisicilor si a altor animale, cu exceptia celor cu boli incurabile, diagnosticate de medicul veterinar.

Astfel ca, desi initial erau prevazuti 50.000 lei pentru intocmirea documentatiei tehnice, amenajarea unui adapost pentru cainii comunitari, inclusiv racordarea la utilitati, din cauza lipsei normelor de aplicare a noii legi de protectie a animalelor, edilii nu au cum sa construiasca adapostul.

Inca asteptam normele metodologice de aplicare a legii, care vor stabili exact cum trebuie sa arate adapostul. Daca nu au aparut pana acum, nici nu cred ca o sa-l mai construim noi in noiembrie sau decembrie. Nu are rost sa pastram niste bani inutil, in loc sa ii folosim in alta parte. Daca apar normele luna viitoare, o sa luam in considerare, a declarat primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Statul va putea să oblige unele companii să lucreze pentru Armată, să rechiziționeze bunuri și să scoată persoane la muncă!

astăzi, 20:39
146

"În urma testării mecanismelor de punere în aplicare a măsurilor excepționale corespunzătoare stărilor de urgență și de asediu, în cadrul exercițiilor NATO de managemen...

Cele mai nocive cosmetice. Află ce boli grave poți face din cauza lor

astăzi, 18:48
889

Un pericol subtil înfrumusețează chipul femeilor zilnic. Cel puțin 185 de produse cosmetice conțin ingrediente chimice periculoase. Particule cu care ne decorăm trupurile și care răm&acir...

Bac 2018: Încep emoțiile pentru absolvenții de liceu!

astăzi, 17:06
213

La nivelul județul Botoșani, peste 2900 de absolvenți de liceu vor susține, luni, proba scrisă la Limba și literatura română, în cele nouă centre de examen. Marti este...