Mai mulți bani pentru taxa de salubritate, la Botoșani! Cine plătește facturi mai mari!

O parte dintre botoșăneni va plăti de luna aceasta mai mulți bani pentru salubritate, dar și agenții economici și instituțiile publice.

Mai mulți bani pentru taxa de salubritate, la Botoșani! Cine plătește facturi mai mari!

Este vorba de cetățenii care locuiesc la case și care au încheiat contract direct cu societatea Urban Serv. Operatorul de salubritate a introdus, de luna aceasta, în facturi influența ce reiese din taxa de mediu, care este în cuantum de 80 de lei pentru fiecare tonă de deșeuri.

Astfel, din februarie, botoșănenii care locuiesc la case plătesc pe lângă taxa de 8,3 lei, cât era până acum, alți 2,3 lei, fără TVA. În cazul celor care locuiesc la bloc, încă nu s-a luat o decizie vizavi de cum se va plăti această nouă taxă introdusă de la 1 ianuarie, iar o majorare a tarifului va trebui aprobată prin hotărâre de Consiliu Local. Facturi mărite au primit de luna aceatsa și agenții economici, dar și instituțiile publice. 

"Ceea ce a apărut în plus pe factură este taxa de mediu stabilită prin ordonanța, influența celor 80 de lei asupra cantității de deșeuri. Noi nu am încasat pentru luna ianuarie, dar din februarie am introdus această influență. Cei de la case plătesc în plus 2,3 lei, fără TVA, iar agenții economici și instituțiile publice plătesc la cantitatea generată. La blocuri este treaba autorității publice locale cum va plăti factura, nu este treaba noastră. Noi am facturat, Consiliul Local trebuie să decidă cum va încasa această sumă, noi am facturat-o, pentru că este lege și ne obligă să facturăm. S-ar putea să ajungem cu unele persoane în instanță, chiar și cu Primăria Botoșani, dacă nu ne plătește ajungem în instanță. Normal ar fi fost să fie dată o Hotărâre de Consiliu Local să fie introdusă influența taxei fondului de mediu de 80 de lei", a declarat Simion Drelciuc, directorul societății Urban Serv, 

Introducerea acestei noi taxe, de la 1 ianuarie a generat numeroase nemulțumiri, fiind făcute demersuri la nivel central pentru amânarea aplicării acesteia. 

Primarul Cătălin Flutur a participat la începutul săptămânii la o şedinţă la care a fost prezent şi secretarul general al Ministerului Mediului, fiind lansată în dezbatere o ordonanţă care să aducă modificări actului normativ prin care a fost introdusă această taxa de mediu.


 
 

 

Spune-ne opinia ta