Luna curățeniei debutează în forță la Botoșani

Luna curățeniei debutează în forță la Botoșani

Primăria municipiului Botoșani a demarat în data de 15 martie 2017 campania „Luna curățeniei”, campanie care, în pofida denumirii, nu are un termen limită.  “Nu cu mulți ani în urmă, Botoșaniul a fost distins cu titlul de cel mai verde oraș din țară. În pofida unui buget de austeritate care ne împiedică să facem  tot ceea ce ne-am propus, ne dorim ca municipiul nostru să își respecte în continuare blazonul. Am demarat această activitate – Luna curățeniei - care va presupune plantarea de flori și de arbuști, toaletarea copacilor care prezintă un pericol pentru botoșăneni, dar și lucrări de întreținere ale parcurilor de joacă pentru copii sau vopsirea bordurilor. Cu alte cuvinte, vrem să facem orașul nostru unul cu adevărat plăcut. De asemenea, o atenție sporită vom acorda și Parcului Regional de Agrement Cornișa, unde o bună parte din vegetație s-a uscat”, a precizat Cătălin Mugurel Flutur, primarul municipiului Botoșani.

Potrivit acestuia, în cursul acestui an vor fi achiziționate și plantate peste 60.000 de fire de răsad de flori care vor acoperi o suprafață de peste 1600 de metri pătrați. Vor fi vizate toate zonele importante ale municipiului : Parcul Primăriei, Parcul Sucevei, Parcul Junior, Parcul APM, intersecția B-dului Mihai Eminescu cu str. Octav Onicescu dar și cele șapte sensuri giratorii din oraș.
Flori  vor fi plantate și jardinierele zidite : pe Pietonalul Bancar, Pietonalul Unirii, Casa Cărții și Centrul Vechi, precum și în jardinierele mici din beton, piatră și lemn în zonele bld-ului Mihai Eminescu, Calea Națională, intersecție b-dul  Mihai Eminescu cu str. Sucevei, intersecție str. Calea Națională cu str. Marchian, Calea Națională cu str. Victoriei, intersecție str. Marchian cu str. Cuza Vodă și str. Primăverii – tronson Piața Viilor.  

O atenție sporită va fi acordată toaletării arborilor din municipiu care prezintă un pericol pentru siguranța botoșănenilor. “La vânturi puternice au fost din păcate unele probleme, au mai căzut copaci, dar asta se întâmplă peste tot. Cu toate astea, vom încerca să reducem la minim riscurile”, a precizat Cătălin Mugurel Flutur.

Pe perioada acestei campanii dar nu numai, vor fi vopsite toate bordurile din intersecțiile importante din municipiu, cele din sensurile giratoriii precum și intrările din oraș. Iar pentru o mai bună semnalizare rutieră, toate semnele de circulație care prezintă urme de uzură vor fi înlocuite.  “O atenție deosebită vom acorda celor 40 de terenuri de joacă pentru copii, care vor intra în procedură de reparații și întreținere, în condițiile în care am avut solictări transmise de botoșăneni prin aplicația City Report ”, a menționat Cătălin Flutur.

Nu în ultimul rând, asociațiile de proprietari din municipiu au solicitat materialele necesare pentru înfrumusețarea cartierelor de care se ocupă. “Fie că este vorba de gărduțuri metalice, că este vorba de gard viu sau orice altceva care ar schimba în bine imaginea orașului nostru, vom încerca, în limita posibilităților financiare să onorăm aceste cereri ale asociațiilor de proprietari. Interesul comun este ca municipiul Botoșani să arate bine iar botoșănenii și nu numai ei să fie mulțumiți”, a conchis primarului municipiului Botoșani. (Comunicat de presa)

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

"Lumea mea depinde de noi". Apa nu este o sursă inepuizabilă! FOTO

Vineri, 17 Noiembrie 2017
295

Tema Săptămânii Educației Globale ne-a adus anul acesta înțelesuri ascunse în fiecare cuvânt. O dată în plus este subliniat faptul că nu este loc pentru egoism; tr...

ACS Poli Timişoara- FC Botoşani 1-1

Vineri, 17 Noiembrie 2017
666

FC Botoşani a terminat la egalitate, 1-1, partida disputată în deplasare la Timişoara. Gazdele au deschis scorul în minutul 23 prin Bîrnoi ce a primit o pasă excelentă de la Cre...

Şi-a bătut un vecin cu hârleţul şi a ajuns în faţa judecătorilor

Vineri, 17 Noiembrie 2017
372

Un bărbat a ajuns să fie trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru tentativă de omor, după ce a lovit un vecin cu un hârleţ. Potrivi...