Ludovic Orban: România nu a fost pregătită pentru criza coronavirusului

Ludovic Orban: România nu a fost pregătită pentru criza coronavirusului

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, la ministerul Sănătății, că România nu a fost pregătită pentru criza Covid-19, iar probleme au apărut în spitalele din subordinea autorităţilor locale.

“Obiectivul nostru fundamental este acela de a apăra sănătatea și viața cetățenilor români, de a reduce răspândirea virusului, de a crește capacitatea de diagnosticare, de a reduce răspândirea virusului, de a crește capacitatea de diagnosticare, pentru a face față misiunii pe care o au în lupta contra coronavirus. Am discutat măsuri pentru a crește riscul de infectare în spitale a cadrelor medicale și a pacienților. Pe 26 februarie în România era un caz, în Spania două cazuri, în Franța tot câteva cazuri. Uitați-vă la numărul de cazuri în România, sunt 1.000, în timp ce în alte țări numărul infectărilor este de ordinul zecilor de mii. România încă din primul moment a luat măsuri extrem de serioase. România a mai avut o specificitate care nu a existat în altă parte. S-au întors peste 200.000 de români din țări grav afectate. Dacă nu luam măsurile de carantinare, răspândirea ar fi fost foarte mare în România. Am introdus anchetele epidemiologice, măsură care a limitat răspândirea. Am luat măsuri măsuri dure înaintea altor țări, cum ar fi închiderea școlilor”, a explicat premierul Ludovic Orban.

Acesta a mai adăugat că în prezent România are un nivel al deceselor relativ mic, sub rata mortalității din alte țări. În general persoane cu alte afecțiuni.

“Până acum capacitatea de diagnosticare a fost limitată, România nu a fost pregătită. Începând de săptămâna următoare vom crește capacitatea de testare la peste 2000 de teste. Capacitatea de diagnosticare va crește constant. Nu putem stabili persoanele care sunt diagnosticate în mod aleator. Sunt povești că vom selecta 10.000 de oameni pentru testare. Spitalele sunt de mai multe subordonări. În cele din prima linie a bătăliei nu au apărut cazuri de îmbolnăvire. Au apărut cazuri în spitale de subordonare locală. În unele cazuri au fost managerii de vină, în altele cadrele medicale”, a mai adăugat Ludovic Orban.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1156

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
322

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
295

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...