Lucrările la alimentarea cu apă de la Manoleasa nu au fost afectate de starea de urgență

Lucrările la alimentarea cu apă de la Manoleasa nu au fost afectate de starea de urgență

Lucrările la alimentarea cu apă de la Manoleasa nu au fost afectate de restricțiile impuse pe perioada stării de urgență din România în această perioadă.

Administrația locală implementează un proiect numit “Înființare rețea de alimentare cu apa și canalizare in comuna Manoleasa”, o investiție în valoare de 23.606.483,00 lei și care se realizează prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL 2). La tot acest proiect s-a lucrat din plin în toată această perioadă a pandemiei.

În total este vorba de realizarea unei rețele de peste 60 de kilometri de apă și canalizare, care ar urma să deservească întreaga comună, o comună care are în prezent peste 3600 de suflete. Lucrările ar urma să fie gata cel mai târziu în 2021.

“Noi am dat drumul la lucrare prin septembrie anul trecut, când am făcut proiectul tehnic, iar prin octombrie a început efectiv lucrarea. Deși s-a oprit pe timp de iarnă, de la 1 martie am reluat lucrul, iar acum am ajuns ca unul din satele prinse în proiect, satul Sadoveni, să fie 90% din proiect finalizat. Este vorba de un mic pas din acest proiect, pentru că în total este vorba de 60 de kilometri de rețea de apă și canalizare. Apa se aduce de la Hănești, din conducta care alimentează localitatea Săveni. Avem un bazin de captare a apei la Zahoreni, de unde vine prin cădere în toate celelalte sate, respectiv Flondura, Manoleasa și Sadoveni”, ne-a spus primarul comunei Manoleasa, Cristinel Aroșculesei.