Lucrările de reabilitare a Teatrului Mihai Eminescu vor fi reluate tot cu fonduri europene

Veste bună pentru botoşăneni, după ce o clădire emblematică a municipiului Botoşani va fi reabilitată cu fonduri europene, după un prim proiuect eşuat. 

Lucrările de reabilitare a Teatrului Mihai Eminescu vor fi reluate tot cu fonduri europene

Conducerea Primăriei a anunţat că reprezentanţii ADR Nord Est au efectuat o vizită în judeţ şi au acorda un aviz pozitiv. Primarul Cătălin Flutur a precizat că în urma verificării conformităţii şi eligibilităţii proiectul de restaurare a Teatrului Mihai Eminescu a fost admis în etapa de precontractare. 

Valoarea contractului este de cinci milioane de euro, sumă ce va fi folosită şi pentru consolidarea structurii de rezistenţă, 

În cursul anului trecut Primăria a contractat un proiectant pentru reproiectarea lucrărilor necesare. Este vorba despre proiectantul Mihai Tulbure. 

Primul proiect de reabilitare a fost demarat în 2014, însă a fost stopat după ce constructorul a descoperit probleme la structura de rezistenţă şi în proiect nu erau prevăzute astfel de lucrări. Primăria nu a avut fonduri să suporte din bugetul propriu lucrările şi proiectul a fost sistat. 

 

Spune-ne opinia ta