Lucrări de asfaltare aşteptate de ani de zile, puse pe pauză din lipsă de fonduri! FOTO

Drumul care face legătura dintre municipiul Botoşani şi oraşul Săveni a fost modernizat în aşa măsură încât circulaţia autovehiculelor devine chiar plăcută. Problema este lucrările nu s-au terminat brusc.

Lucrări de asfaltare aşteptate de ani de zile, puse pe pauză din lipsă de fonduri! FOTO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Drumul Botoşani- Săveni a aşteptat zeci de ani lucrări zdravene de reabilitare, în condiţiile în care cei care circulă frecvent prin zonă nici nu-şi mai amintesc când au avut loc ultimele asfaltări.

În schimb, peticiri au tot fost şi de regulă inutile pentru că asfaltul învechit se spărgea la un centimetru de petic, astfel că numărul gropilor era tot mai mare. Tocmai din cauza gropilor, şoferilor nici nu le trecea prin cap să se grăbească, fiind mai preocupaţi de slalom decât de viteză.

În ultimele săptămâni, însă, datorită unui contract încheiat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, DN 29 a intrat în reabilitări. Nu integral, însă. Mai exact, pe mai bine de doi kilometri doar un sens de mers a fost asfaltat, iar pe un alt kilometru de drum, în zona Releului, nu s-a intervenit deloc. Nu s-a intervenit nici pe dealul rupt de la Unţeni, însă acolo se va derula un alt proiect aparţinând CNAIR, dată fiind complexitatea lucrărilor ce vor presupune inclusiv turnarea unui zid cu rol de stabilizare a zonei.

Viorel Zacreţchi, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Botoşani, spune că lucrările vor continua, dat fiind că vineri, CNAIR a alocat fonduri antreprenorului cu care a semnat un contract de întreţinere şi reabilitare de drumuri naţionale în judeţele Botoşani şi Suceava.

"Cei de la Transporturi Auto nu mai aveauu puterea financiară să suporte lucrările până când nu le achitam lucrările deja făcute, nu mai aveau bani de motorină, de bitum şi, din discuţiile pe care le-am avut cu şefii de la Iaşi (Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri, n.r.) au fost onorate o parte din lucrări. Sperăm ca de luni- marţi să reia lucrările. Compania trebuia să-i achite în jur de 11 milioane de lei pentru că sunt lucrări şi pe Suceava şi pe Botoşani", spune Viorel Zacreţchi.







 

 

Spune-ne opinia ta