Lovitură la Cornișa! Constructorul a dat în judecată municipalitatea și cere daune!

Proiectul Parcului de agrement Cornișa, obiectiv pentru care nimeni nu poate avansa o dată certă pentru deschidere, se mută în instanță. 

Lovitură la Cornișa! Constructorul a dat în judecată municipalitatea și cere daune!

Reprezentanții firmei Electroalfa, antreprenorul general de la Cornișa, au deschis o acțiune în instanță, la Tribunalul Botoșani, prin care cer daune financiare Primăriei Municipiului Botoșani. Constructorul invocă faptul că a fost ținut în șantier peste termenul prevăzut în contract, situație care a generat cheltuieli pentru companie.

Procesul a început în data de 23 august, când a fost și primul termen, următorul termen fiind programat pentru data de 1 noiembrie. 

Reprezentanții Primăriei Botoșani vor formula un punct de vedere, iar instanța va decide care va fi finalitatea acestui demers juridic. 

"S-a formulat o acțiune împotriva municipalității de către constructorul de la Cornișa, prin care se solicită daune interese din cauza prelungirii termenelor succesive pentru execuția proiectului, termene care ar fi condus la o serie de cheltuieli din partea companiei cu salariile, cheltuieli, directe și indirecte. Acțiunea este pe rolul instanței, vom veni cu punctul nostru de vedere, dumnealor au argumentele lor, dar instanța va decide în acest sens dacă se va impune sau nu plata acestor daune cerute, de aproximativ 1,5 milioane de lei", a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

Acțiunea constructorului este oarecum de neînțeles pentru reprezentanții municipalității în condițiile în care, după cum susține viceprimarul Cosmin Andrei, prelungirile succesive de termen s-au făcut cu acordul reprezentanților societății Electroalfa și nu au fost prevăzute sume suplimentare.

"Termenul inițial de finalizare a lucrărilor a fost de doi ani de zile, dar au fost termene prelungite succesiv cu acordul părților, inclusiv cu voința companiei care a construit, iar în anexele la contract nu sunt sume suplimentare, cu alte cuvinte constructorul a fost de acord cu prelungirea acestor termene fără plata altor sume", a mai precizat viceprimarul.

Lucrările la Parcul de agrement Cornișa ar fi trebuit finalizate în anul 2015. Până la ora actuală niciun obiectiv de la Cornișa nu a fost recepționat. Încă mai sunt lucrări de executat la canalizare și la plaja de la piscina exterioară, după realizarea canivoului unde au fost amplasate toate conductele de la partea de bazine. Aceste lucrări au apărut după ce în vara anului trecut, după ploi, la bazinele exterioare au fost alunecări de teren. 

75 de milioane de lei s-au cheltuit până acum pentru realizarea investiției de la Cornișa. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
75

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
85

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
117

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...