LOVITURĂ DURĂ pentru agenții economici! Fără terase pe Pietonalul Unirii și Pietonalul Bancar!
BOTOSANI

Agenții economici care desfășoară activitate în domeniul alimentației publice pe Pietonalul Unirii și Pietonalul Bancar din municipiul Botoșani nu vor mai putea să se extindă vara aceasta cu terase, cum s-a întâmplat în anii anteriori.

 

LOVITURĂ DURĂ pentru agenții economici! Fără terase pe Pietonalul Unirii și Pietonalul Bancar!

Municipalitatea a primit de curând o adresă de la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est care a transmis că până în anul 2019, an în care cele două pietonale ies din garanție, nu pot fi desfășurate activități generatoare de venituri.

"Am primit solicitări din partea agenților economici care au avut în anii trecuți terase pe Pietonalul Unirii și pe Pietonalul Bancar. Dumnealor doresc și anul acesta să instaleze terase având în vedere apropierea sezonului cald. Mi-am dat acceptul să poată fi instalate aceste terase, în schimb am fost informat de către colegii de la patrimoniu și investiții că am primit o scrisoare de la ADR Nord-Est conform căreia nu putem desfășura activități generatoare de venit pe aceste pietonale întrucât se află în garanție până în anul 2019. Ca atare, conform acestei adrese, ADR Nord-Est nu ne permite să le dăm voie celor cu terase să își desfășoare activitatea în continuare la fel ca până acum", a declarat viceprimarul Marian Murariu. 

Adresa transmisă de ADR Nord-Est este de neînțeles pentru reprezentanții primăriei, în condițiile în care în anii anteriori, după reabilitarea celor două pietonale cu fonduri europene, au fost deschise terase pe perioada verii și nu au existat astfel de restricții.  

"Mi-au spus că până acum nu am avut această adresă, a sosit recent și trebuie să ne conformăm. Dacă nu respectăm recomandarea dumnealor riscăm niște penalități foarte mari. Nu înțeleg logica celor de la ADR Nord-Est. Eu mi-aș dori să avem terase pe pietonal, mi-aș dori să avem și alți agenți economici, dar se pare că anumiți funcționari de la ADR Nord-Est gândesc în felul acesta", a mai spus viceprimarul.

Banii pe care agenții economici îi plăteau pe perioada sezonului cald pentru aceste terase erau folosiți de municipalitate pentru activitatea de salubritate și iluminat.  

"Costul anual pe metru pătrat cu TVA inclus pentru măturat, întreținere, gunoi și spații verzi pe Pietonalul Unirii este de 4,80 lei/mp/an, încasările pe care le aveam de la aceste terase reprezentau 3,78 lei/mp/an. Dacă nu vom mai avea nici aceste încasări va fi și mai greu pentru noi. Noi le-am refăcut o adresă prin care îi rugăm să analizeze această situație să ne permită să deblocăm instalarea teraselor. În paralel, analizăm o altă psibilitate de a le da voie agenților economici să aibă terase", a conchis viceprimarul.

Pietonalul Unirii este zona cea mai tranzitată din municipiul Botoșani, mai ales pe perioada verii. 

 

 

Spune-ne opinia ta