Locuitorii din comuna Nicșeni își aleg, astăzi, primarul. Cine sunt candidații!
UPDATE!

Locuitorii din comuna Nicșeni își aleg, astăzi, primarul. Cine sunt candidații!

Peste 2.000 de cetățeni care locuiesc în comuna Nicșeni, județul Botoșani, sunt așteptați, astăzi, la urne pentru a-și alege primarul.

Cele trei secții de votare din satele Nicșeni, Dacia și Dorobanți s-au deschis la ora 07.00 și se vor închide la ora 21.00. În comună sunt 2.140 de cetățeni cu drept de vot, fiind tipărite peste 2.300 de buletine de vot. Pentru fiecare secție de vot au fost alocate câte cinci ștampile cu mențiunea "Votat".

După închiderea urnelor rezultatele se centralizează la secţii şi apoi la Biroul Electoral de Circumscripţie Electorală Nicşeni. 

Ulterior, un exemplat din procesul verbal se predă la Autoritatea Electorală Permenentă iar preşedintele BECC predă la Judecătorie toate materialele utilizate.

Cinci persoane candidează pentru funcția de primar fiind vorba de Claudiu Bulboacă-PNL, Mina Nigel-PMP, iar ca independenți Ioan Gaidur, Iulian Iliescu și Liviu Cotruță. PSD și ALDE nu au candidați proprii, dar îl susțin pe Iulian Ilescu. 

Alegerile parțiale din comuna Nicșeni sunt organizate sunt ce fostul primar, Ioan Gaidur, și-a pierdut mandatul după ce a fost condamnat definitiv la pedeapsa de șase luni de închisoare cu suspendare, pentru folosirea sau prezentarea cu rea credință a documentelor, declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetul administrat de aceasta ori în numele ei. 

În ciuda faptului că a primit o condamnare, Gaidur a putut candida la alegerile de duminică după ce Curtea de Apel Suceava a suspendat una dintre interdicțiile primite, și anume aceea de a fi ales.

UPDATE:

Prezența la vot la ora 08.45 a fost de 3,03%, votând 65 de persoane în cele trei secții de votare.

UPDATE ora 16.00

Prezența la vot a ajuns la 43,84%, exercitându-și dreptul electoral 939 de cetățeni. Până la acestă oră procesul electoral s-a desfășurat fără incidente.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54
2

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
156

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
109

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...