Locuinţe pierdute din cauza datoriilor!

Au primit locuinţe din partea statului, pentru care chiriile sunt de multe ori modice, dar nu au fost în stare să îşi respecte obligaţiile contractuale, ba mai mult au acumulat datorii şi la furnizorii de utilităţi, motiv pentru care au fost daţi afară din case.

Locuinţe pierdute din cauza datoriilor!

Este cazul a 17 familii care au fost evacuate în cursul acestui an de  din locuinţele administrate de societatea Locativa în municipiul Botoşani.

Societatea a deschis acţiuni în instanţă iar în baza hotărârilor definitive şi irevocabile s-a făcut evacuarea. Directorul Locativa, Florin Gornea, susţine că numărul evacuărilor a fost în creştere în cursul acestui an, iar până la finele acestui an vor mai fi puse în aplicare hotărâri judecătoreşti pentru cei rău-platnici.

“Până în prezent sunt în jur de 17 cazuri în care au fost efectuate evacuări, au fost şi vreo 4 cazuri în care în ultimă fază az venit şi au plătit tot. Atunci când există o hotărâre judecătorească nu discutăm de eşalonări. Cea mai mare valoare pentru care s-a făcut evacuarea a fost de 28.000 de lei şi la chirie şi la utilităţi”, a precizat Florin Gornea.

Potrivit directorului Locativa, în continuare cele mai mari probleme sunt la Căminul Textila unde din cauza câtorva chiriaşi care nu vor să plătească suferă toţi.  

“Cele mai multe evacuări sunt din Parcul Tineretului, apoi Adrian Adamiu, şi de la Căminul Textila. În continuare la Textila sunt probleme, sunt câteva familii care pur şi simplu îşi bat joc de cei din jur, vine iarna, nu au căldură, nu au apă caldă şi vin toţi că Locativa le-a luat apă calda. Gazul este întrerupt, şi iar sunt datorii. Am făcut notificări asupra unor persoane, sunt vreo 18.000 de lei datorii acolo. Din mai nu au gaz, sunt vreo şase chiriaşi care nu vor să plătească”, a menţionat Gornea.

Locuinţele sociale rămase libere în urma evacuărilor sunt repartizare altor persoane aflate pe lista Locativa, cu condiţia ca acestea să achite datoriile lăsate de foştii chiriaşi.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1447

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
734

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
500

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...