Locuințe ANL abandonate din cauza chiriilor! Vor fi făcute noi repartiții!
BOTOSANI

Cum era de așteptat, majorarea chiriilor la locuințele construite prin Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) i-a determinat pe unii botoșăneni să renunțe la contracte, în condițiile în care chiriile au ajuns de la 60-80 de lei la 500-600 de lei pe lună.

Locuințe ANL abandonate din cauza chiriilor! Vor fi făcute noi repartiții!

Potrivit directorului Locativa, Florin Gornea, în ultima lună, patru persoane au anunțat că renunță la locuințele primite de la stat, în timp ce alte două vor pleca începând cu data de 1 martie.

Locuințele ce vor fi eliberae vor fi repartizate persoanelor care se află pe lista de așteptare, repartizarea urmând a fi făcută în baza unui punctaj. 

"Până acum sunt șase renunțări la contracte, patru sunt clare și doi au anunțat că vor să renunțe cu 1 martie. Sunt familii cu venituri medii, dar probabil nu își permit să plătească. Cred că anul acesta se vor aduna vreo 20 de renunțări. Lista de priorități pentru acordarea locuințelor este la primărie și se vor repartiza în ordine. Noi am anunțat că pentru lunile februarie și ianuarie nu vom percepe penalități, să vedem ce va urma, plus ce va mai apare în legislație, noi vom aplica conform legii, nu vom face, precum s-a spus, din dorința conducerii Locativa sau a primăriei", a declarat directorul Locativa.

Persoanele care renunță la locuințele ANL nu mai au dreptul să solicite o altă locuință de la stat, cum ar fi cele sociale, unde chiriile sunt mult mai mici.

Pe de altă parte, majorarea chiriilor a generat o altă situație. Numărul chiriașilor care au depus cerere pentru cumpărarea apartamentelor din blocurile ANL a crescut. Dacă la sfârșitul anului 2016 erau în jur de 50 de cereri depuse, acum numărul lor s-a dublat. Deocamdată, aceste locuințe nu pot fi vândute pentru că nu există cărțile funciare, dar primarul Cătălin Flutur a anunțat că vor fi alocați banii necesari pentru această operațiune.

La nivel central este în discuție modificarea actului normativ prin care s-au majorat chiriile la locuințele ANL, din întreaga țară. O variantă ar fi ca acestea să se majoreze, dar treptat.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Instituția Prefectului din Botoșani face angajări

astăzi, 12:06
172

Prefectura Botoșani se numără printre instituțiile care organizează la început de an concursuri pentru ocuparea unor posturi din aparatul propriu, posturi care sunt vacante.Potrivit pre...

22 de candidați înscriși la concurs pentru un post la Serviciul Permise. Toate dosarele au fost respinse!

astăzi, 11:51
293

Concurență acerbă pentru ocuparea unui post scos la concurs de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Botoșani.Nu mai puțin de 22 de persoa...

Ședință de Consiliu Județean cu acuzații privind repartizarea banilor pentru primării!

astăzi, 10:59
162

Consilierul Mirela Saucă a reproșat faptul că proiectele de hotărâre au ajuns la consilieri cu puțin timp înainte de ședința extraordinară, motiv pentru care nu au putut fi consult...