Locativa bagă bani pentru a le oferi condiții decente chiriașilor de la ghetouri

Felul în care au ajuns să arate în interior blocurile de la ghetourile din Parcul Tineretului pune pe fugă pe oricine. 

Locativa bagă bani pentru a le oferi condiții decente chiriașilor de la ghetouri

Construite de la zero și date spre folosință persoanelor cu venituri modeste, majoritatea fiind cetățeni de etnie romă, imobilele au ajuns să arate ca după război, o bună parte din stricăciuni fiind produse chiar de către cei care locuiesc zi de zi în aceste blocuri. Și tot ei sunt cei care fac scandal că nu li se oferă condiții decente de trai.

Nu mai puțin de 60.000 de lei va aloca Locativa pentru imobilul T140, din Parcul Tineretului, pentru lucrări la subsol și pentru reparații la grupurile sanitare, care sunt comune.

"La T135 au fost efectuate lucrări anul trecut și mă bucur că instalațiile și grupurile sanitare sunt într-un stadiu bun. Ne vom ocupa anul acesta de T 140. Vom începe cu subsolul și grupurile sanitare. O să fie reclamații, o să fie sesizări că sunt mulți care locuiesc acolo, că deranjăm, că noi trebuie să închidem un tronson că nu putem lucra altfel. Vom aloca deocamdată 60.000 de lei, dar nu cred că vor ajunge și vom depăși. Acele grupuri sanitare sunt vechi și le-au deteriorat, ultima dată au fost refăcute în 2006", a spus Florin Gornea, directorul Locativa.

Nu garantează însă nimeni că după aceste reparații bunurile vor fi menținute într-o stare bună de folosință. Șefii din primărie pregătesc modificarea regulamentului privind spațiul locativ, iar scandalagiii nu vor mai fi tolerați în imobilele muncipalității. 

 

 

Spune-ne opinia ta