Locativa aplică noile chirii pentru locuințele ANL. La ce valoare au ajuns!

Societatea Locativa, care administrează locuințele ANL din municipiul Botoșani, a început deja să aplice noile chirii recalculate, după ce a fost modificat la nivel național actul normativ care stabilește cuantumul chiriilor pentru acest tip de locuințe.

 

Locativa aplică noile chirii pentru locuințele ANL. La ce valoare au ajuns!

Potrivit directorului Locativa, Florinel Gornea, au fost recalculate chiriile în cazul chiriașilor care și-au reînnoit contractele, ca urmare a expirării celor vechi.

Principalul criteriu care stă la baza calculului acestor chirii sunt veniturile obținute de chiriași, pe fiecare membru de familie. Gornea a precizat că este în interesul chiriașilor să aducă mai repede documentele care să ateste veniturile, pentru a li se calcula noile chirii. 

"Având în vedere că aceste chirii presupun calculul veniturilor care vin în ultimele 12 luni pe fiecare membru, vor apărea niște reduceri de 10-20% față de chiriile anterioare. Pentru cei care aduc documente justificate calculăm și noile chirii, dacă aduce în luna decembrie nu putem recalcula din urmă. Este interesul chiriașului să aducă în timp util. Am recalculat contractele care expiră luna aceasta", a specficat directorul Locativa. 

Chiriile pentru două camere vor varia între 200 și 240 de lei, dar pot ajunge și la un maximum de 270 de lei. Valorile maxime se vor aplica în cazul chiriașilor care nu aduc documentele privind veniturile. 

La o cameră, chiriile vor fi de la 130 la 200 de lei. La trei camere chiria pornește de la 190 de lei până la aproape 300 de lei, dar poate ajunge la 398 de lei, în cazul locuinețelor cu o suprafață mai mare, cum sunt cele de pe Calea Națională. La patru camere cea mai mare chirie va fi de 593 de lei, iar cea mai mică 474 lei.

Cuantumurile chiriilor se vor calcula anual, la valoarea cursului euro de la 1 octombrie a anului anterior. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Controale ale Inspectoratului Şcolar în toate unităţile de învăţământ din judeţ

astăzi, 11:47
116

Toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Botoşani vor fi verificate în perioada următoare de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean, în cadru...

Protest al polițiștilor și angajaților Ambulanței în fața Prefecturii - FOTO

Luni, 23 Octombrie 2017
1557

Aproximativ 20 de sindicaliști de la Blocul Național Sindical, Filiala Județeană Botoșani, angajați ai Inspectoratului de Poliție Județean, ai Serviciului Județean de Ambulanță, Jandarmerie...

Sinistrații din blocul de pe Primăverii vor putea reveni în locuințe după verificarea utilităților

Luni, 23 Octombrie 2017
890

Sinistrații din blocul de pe strada Primăverii, din municipiul Botoșani, afectați de explozia de la jumătatea lunii septembrie, se vor putea întoarce în locuințe doar după ce se va ...