Locativa aplică noile chirii pentru locuințele ANL. La ce valoare au ajuns!

Societatea Locativa, care administrează locuințele ANL din municipiul Botoșani, a început deja să aplice noile chirii recalculate, după ce a fost modificat la nivel național actul normativ care stabilește cuantumul chiriilor pentru acest tip de locuințe.

 

Locativa aplică noile chirii pentru locuințele ANL. La ce valoare au ajuns!

Potrivit directorului Locativa, Florinel Gornea, au fost recalculate chiriile în cazul chiriașilor care și-au reînnoit contractele, ca urmare a expirării celor vechi.

Principalul criteriu care stă la baza calculului acestor chirii sunt veniturile obținute de chiriași, pe fiecare membru de familie. Gornea a precizat că este în interesul chiriașilor să aducă mai repede documentele care să ateste veniturile, pentru a li se calcula noile chirii. 

"Având în vedere că aceste chirii presupun calculul veniturilor care vin în ultimele 12 luni pe fiecare membru, vor apărea niște reduceri de 10-20% față de chiriile anterioare. Pentru cei care aduc documente justificate calculăm și noile chirii, dacă aduce în luna decembrie nu putem recalcula din urmă. Este interesul chiriașului să aducă în timp util. Am recalculat contractele care expiră luna aceasta", a specficat directorul Locativa. 

Chiriile pentru două camere vor varia între 200 și 240 de lei, dar pot ajunge și la un maximum de 270 de lei. Valorile maxime se vor aplica în cazul chiriașilor care nu aduc documentele privind veniturile. 

La o cameră, chiriile vor fi de la 130 la 200 de lei. La trei camere chiria pornește de la 190 de lei până la aproape 300 de lei, dar poate ajunge la 398 de lei, în cazul locuinețelor cu o suprafață mai mare, cum sunt cele de pe Calea Națională. La patru camere cea mai mare chirie va fi de 593 de lei, iar cea mai mică 474 lei.

Cuantumurile chiriilor se vor calcula anual, la valoarea cursului euro de la 1 octombrie a anului anterior. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primarul Cătălin Flutur: "Este nedrept să nu avem bani pentru funcţionarea oraşului"

Joi, 14 Decembrie 2017
574

Flutur s-a alăturat demersului Asociaţiilor Municipiilor din România, care au atras atenţia printr-un memoriu asupra impactului devastator pe care îl va aduce această reducere asupra b...

Ample acţiuni anunţate de poliţiştii botoşăneni în tot judeţul!

Joi, 14 Decembrie 2017
670

De asemenea, vor fi organizate acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a evaziunii fiscale şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat, prec...

Se pregăteşte SCUMPIREA gigacaloriei plătită de populaţie către Modern Calor! Care este propunerea!

Joi, 14 Decembrie 2017
408

Pe lângă faptul că se va acorda subvenţie doar pentru persoanele vulnerabile care sunt racordate la sistemul centralizat, se pregăteşte majorarea preţului gigacaloriei plătit de populaţie pen...