Localnicii din Corni ies, din nou, în stradă! Forțele de ordine, trimise în zonă!

Cetățenii din comuna Corni, județul Botoșani, care așteaptă organizarea referendumului pentru demiterea primarului Dorel Dorneanu, reiau protestele în stradă, în față Primăriei.  Aceștia au obținut autorizație de protest pentru perioada 6-9 februarie.

Localnicii din Corni ies, din nou, în stradă! Forțele de ordine, trimise în zonă!

În vederea prevenirii producerii unor fapte care ar putea afecta desfășurarea civilizată a manifestărilor de protest ce vor avea loc în perioada 06 – 09 februarie a.c., în comuna Corni, jandarmii vor lua măsurile legale care se impun.

Libertatea de întrunire este un drept prevăzut de Constituția Românei, iar jandarmii vor asigura protecția persoanelor pașnice, intervenind punctual doar în cazul apariției unor comportamente antisociale.

Jandarmii aflați în dispozitivul de asigurare a ordinii și siguranței vor lua măsuri doar împotriva celor care se vor manifesta într-un mod necivilizat,  deranjându-i pe ceilalți participanți la această manifestare publică sau vor exercita acte de violență asupra forțelor de ordine.

"În cazul în care la locul de desfășurare vor fi prezente persoane cu un comportament perturbator, recomandăm participanților să semnaleze jandarmilor prezența acestora. De asemenea, dacă protestatarii vor fi însoțiți de copii, le solicităm să îi supravegheze în permanență, pentru evitarea unor evenimente neplăcute. Echipele de dialog ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani vor fi prezente în zonă pentru a aduce, în cazul în care va fi necesar, clarificările necesare în ceea ce privește legalitatea organizării și desfășurării întrunirilor publice, precum și drepturile și obligațiile participanților", se precizează într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Jandarmi. 

Pentru ca programul de lucru normal al primăriei să nu fie afectat în vreun fel, se recomandă manifestanților să intre în sediul acesteia doar dacă au de rezolvat anumite probleme care țin de atribuțiile administrației locale.

În executarea misiunii, jandarmii vor fi sprijiniți, potrivit competențelor , de efective de poliție și pompieri.

           

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
759

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
245

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
202

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...