Lobby pentru asfaltarea și reabilitarea mai multor străzi din Botoșani

Starea jalnică în care se află mai multe străzi din municipiul Botoșani a fost adusă în atenție, marți, în cadrul ședinței de Consiliu Local de mai mulți aleși municipali.

 

Lobby pentru asfaltarea și reabilitarea mai multor străzi din Botoșani

Intervenția aleșilor locali a fost făcută în urma discuțiilor purtate cu cetățeni care locuiesc în diverse zone din municipiul Botoșani și care cer ca străzile să fie asfaltate, mai ales că în unele cazuri există și decizii adoptate în acest sens, dar care până acum nu au fost puse în aplicare.

Consilierul local Marius Oroșanu a vorbit despre strada Mărăști, care nici măcar nu a fost acoperită cu piatră.

"Strada Mărăști, aflată nu departe de centrul municipiului Botoșani, la intersecția Alexandru cel Bun, Dragoș Vodă și Nucilor, este o stradă rămasă nereabilitată, nemodernizată, nepietruită chiar. Poate pe un program de investiții de anul viitor pe cât posibil reușim să introducem și această stradă care nu este o stradă mare și face legătura cu alte străzi importante din municipiu", a specificat Marius Oroșanu.

La rândul său, consilierul Ady Petrușcă a adus în atenție situația cetățenilor care locuiesc pe strada Dimitrie Bolintineanu. Pentru modernizarea acestei străzi au fost făcute adrese către Primărie, dar s-a invocat că nu se poate interveni până când nu sunt finalizate lucrările la rețeaua de canalizare. Cum aceste lucrări au fost finalizate, Petrușcă a cerut să se intervină acum la partea de carosabil.

"Au fost făcut numeroase demersuri către administrația locală pentru asfaltarea străzii Dimitrie Bolintineanu, dar de fiecare dată răspunsul a fost negativ motivat de faptul că strada nu are un sistem de canalizare și că urmau să fie efectuate lucrările. Aceste lucrări au fost finalizate, motiv pentru care nu mai există niciun impediment pentru realizarea obiectivului de investiții. Rugăm să introduceți în planul de investiții de anul viitor, să respectăm de fapt o decizie dată de Consiliul Local în februarie 2015", a spus Ady Petrușcă. 

Consilierul Andrei Amos a cerut să fie efectuate lucrări şi pe strada Grăniceri.

Solicitările aleșilor municipali făcute în ultima ședință ordinară de Consiliu Local din acest an au fost motivate de faptul că în această perioadă compartimentele de specialitate din cadrul Primăriei lucrează la conturarea bugetului pe anul viitor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Tineri salvați de la înec, din Barajul Stânca!

astăzi, 16:20
1863

O fată și un băiat care au intrat, luni, în apa Barajului de la Stânca-Costești au văzut moartea cu ochii după ce au căzut în apă, în zonă curenții fiind puternici.Tânăra, în vâ...

Problemă delicată în noul cartier ANL ce se ridică pe terenurile armatei! "Cum Ștefan cel Mare trăgea cu arcul, așa domnul Mazăre cu fostul primar..."

astăzi, 14:51
1037

Zona nu beneficiază de alimentare cu apă. Conducta care merge la Flămânzi, și care a fost construită pentru a asigura alimentarea cu apă pentru filatură în urmă cu mulți ani, este...

Îngrijorare la Primăria Botoșani. Creștere semnificativă de preț a energiei electrice ce trebuie plătită de municipalitate!

astăzi, 14:15
277

Dacă în 2016 s-a obținut un preț de 135,89 lei/MWh, anul acesta prețul depășește 170 de lei, potrivit primarului Cătălin Flutur.Acesta nu își explică de ce s-a înregis...