Lista de achizitii a MApN: acceleratoare de particule, nave spatiale si reactoare nucelare

Lista de achizitii a MApN: acceleratoare de particule, nave spatiale si reactoare nucelare
Lista de achizitii pentru Ministerul Apararii Nationale, care apare intr-o anexa a unui ordin din Monitorul Oficial din 10 martie, cuprinde, pe langa benzina si epoleti, si acceleratoare de particule, nave spatiale sau reactoare nucleare, informeaza Realitatea TV.

Lista mai cuprinde, la pozitia 44, si nave de razboi, in conditiile in care soldatii romani din Afganistan si Irak merg la lupta cu tancuri vechi in care isi risca viata.

Reprezentantii MApN spun, insa, ca nu este vorba de un plan real de achizitii al MApN, ci doar de o aliniere a legislatiei ceruta de Uniunea Europeana.

"Nu este vorba de o intentie, nu este vorba de o planificare a specialistilor nostri, este doar punerea in acord a legislatiei noastre cu acquis-ul comunitar", a declarat, la Realitatea TV, purtatorul de cuvant al ministerului, Constantin Spanu.

"Este lista cu codurile serviciilor si produselor care se folosesc in toate tarile UE. Nu este vorba despre o intentie, de un plan de achizitie", a explicat Spanu, subliniind inca o data ca "este vorba doar un sistem de codificare".

Acest ordin a aparut in 2008, a mai spus Spanu, "anexa din martie 2009, este doar o completare care da competente comandamentului logistic intrunit, comandamentului comunicatiei si informaticii si directiei medicale sa achizitioneze, in numele Ministerului Apararii, autoturisme si piese de schimb, medicamente si calculatoare, respectiv produse software, iar ceea ce discutam, de fapt, este lista cu codurile serviciilor si produselor care se achizitioneaza in toata Uniunea Europeana", a mai explicat inca o data purtatorul de cuvant al MApN.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Protest pentru salarii, cu vuvuzele şi fluiere, în faţa Prefecturii! FOTO, VIDEO

astăzi, 14:55
400

În jur 200 de angajaţi afiliaţi mai multor sindicate reunite în Confederaţia Cartel Alfa s-au adunat, luni după prânz, în faţa Instituţiei Prefectului pentru o acţiune d...

Un lanţ de supermarket-uri vrea să deschidă două noi magazine, în Botoşani

astăzi, 14:50
541

 Reprezentanţii reţelei de magazine Profi au făcut demersuri la Primărie în vederea obţinerii avizelor necesare pentru deschiderea a două spaţii comerciale noi pe strada Săvenilor ...

Consiliul Judeţean garantează financiar împrumutul luat de Nova Apaserv de la BERD

astăzi, 13:39
138

Raportul Curţii de Conturi aferent anului 2016 pentru Consiliul Judeţean şi instituţiile subordonate conţinea o menţiune interesantă referitoare la lipsa fondului de risc pentru creditul accesa...