Lista de achizitii a MApN: acceleratoare de particule, nave spatiale si reactoare nucelare

Lista de achizitii a MApN: acceleratoare de particule, nave spatiale si reactoare nucelare
Lista de achizitii pentru Ministerul Apararii Nationale, care apare intr-o anexa a unui ordin din Monitorul Oficial din 10 martie, cuprinde, pe langa benzina si epoleti, si acceleratoare de particule, nave spatiale sau reactoare nucleare, informeaza Realitatea TV.

Lista mai cuprinde, la pozitia 44, si nave de razboi, in conditiile in care soldatii romani din Afganistan si Irak merg la lupta cu tancuri vechi in care isi risca viata.

Reprezentantii MApN spun, insa, ca nu este vorba de un plan real de achizitii al MApN, ci doar de o aliniere a legislatiei ceruta de Uniunea Europeana.

"Nu este vorba de o intentie, nu este vorba de o planificare a specialistilor nostri, este doar punerea in acord a legislatiei noastre cu acquis-ul comunitar", a declarat, la Realitatea TV, purtatorul de cuvant al ministerului, Constantin Spanu.

"Este lista cu codurile serviciilor si produselor care se folosesc in toate tarile UE. Nu este vorba despre o intentie, de un plan de achizitie", a explicat Spanu, subliniind inca o data ca "este vorba doar un sistem de codificare".

Acest ordin a aparut in 2008, a mai spus Spanu, "anexa din martie 2009, este doar o completare care da competente comandamentului logistic intrunit, comandamentului comunicatiei si informaticii si directiei medicale sa achizitioneze, in numele Ministerului Apararii, autoturisme si piese de schimb, medicamente si calculatoare, respectiv produse software, iar ceea ce discutam, de fapt, este lista cu codurile serviciilor si produselor care se achizitioneaza in toata Uniunea Europeana", a mai explicat inca o data purtatorul de cuvant al MApN.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Circulație în condiții de iarnă în toată Moldova. Care sunt drumurile cu restricții

Vineri, 23 Martie 2018
421

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași anunță că circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei se desfășoară în condiții de iarnă în cea mai mare parte a reg...

Descindere de forţe aeriene în amfiteatrul Laurianului! FOTO

Vineri, 23 Martie 2018
236

Reprezentanţi cu funcţii înalte atât la propriu cât şi la figurat au prezentat laurienilor oferta educaţională a Forţelor Aeriene Române pentru anul şcolar ce va î...

20 de contracte de finanțare semnate de primarii din Botoșani, în prezența directorului AFIR! FOTO

Vineri, 23 Martie 2018
419

Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Adrian Ionuț Chesnoiu, a fost prezent, vineri, la Botoșani, pentru a semna contractele de finanțare a proiectelor depuse de...