Lista de achizitii a MApN: acceleratoare de particule, nave spatiale si reactoare nucelare

Lista de achizitii a MApN: acceleratoare de particule, nave spatiale si reactoare nucelare
Lista de achizitii pentru Ministerul Apararii Nationale, care apare intr-o anexa a unui ordin din Monitorul Oficial din 10 martie, cuprinde, pe langa benzina si epoleti, si acceleratoare de particule, nave spatiale sau reactoare nucleare, informeaza Realitatea TV.

Lista mai cuprinde, la pozitia 44, si nave de razboi, in conditiile in care soldatii romani din Afganistan si Irak merg la lupta cu tancuri vechi in care isi risca viata.

Reprezentantii MApN spun, insa, ca nu este vorba de un plan real de achizitii al MApN, ci doar de o aliniere a legislatiei ceruta de Uniunea Europeana.

"Nu este vorba de o intentie, nu este vorba de o planificare a specialistilor nostri, este doar punerea in acord a legislatiei noastre cu acquis-ul comunitar", a declarat, la Realitatea TV, purtatorul de cuvant al ministerului, Constantin Spanu.

"Este lista cu codurile serviciilor si produselor care se folosesc in toate tarile UE. Nu este vorba despre o intentie, de un plan de achizitie", a explicat Spanu, subliniind inca o data ca "este vorba doar un sistem de codificare".

Acest ordin a aparut in 2008, a mai spus Spanu, "anexa din martie 2009, este doar o completare care da competente comandamentului logistic intrunit, comandamentului comunicatiei si informaticii si directiei medicale sa achizitioneze, in numele Ministerului Apararii, autoturisme si piese de schimb, medicamente si calculatoare, respectiv produse software, iar ceea ce discutam, de fapt, este lista cu codurile serviciilor si produselor care se achizitioneaza in toata Uniunea Europeana", a mai explicat inca o data purtatorul de cuvant al MApN.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un tată disperat își caută copilul. A mers să îl ia de la școală dar nu l-a mai găsit!

Vineri, 19 Ianuarie 2018
5787

Părinții copilului în vârstă de 7 ani și jumătate au divorțat în anul 2013. Potrivit avocatului tatălui, instanța a stabilit custodie comună, cu un program de vizită, și d...

Un botoşănean a adormit la volan şi a produs un accident de circulaţie!

Vineri, 19 Ianuarie 2018
1152

Botoşăneanul, aflat la volanul unui VW Golf, ar fi adormit şi a pătruns pe sensul opus unde a impactat un autoturism Dacia Logan ce circula dinspre Bacău.În urma impactului şoferu...

Accident de circulaţie provocat de un fost primar! A lovit cu mașina o tânără!

Vineri, 19 Ianuarie 2018
1773

Vasile Hânganu, de 73 de ani, fost primar al oraşului Bucecea, se afla la volanul unei autoutilitare Ford şi a ieşit din parcarea din faţa cinematografului pe strada Ion Pillat, însă ...