Limitatoare de viteză montate în intersecția morții de la Orășeni Deal

Intersecția de la Orășeni Deal va fi prevăzută cu limitatoare de viteză, așa-zisele cocoașe, pe drumul Curtești-Cristești.

Limitatoare de viteză montate în intersecția morții de la Orășeni Deal

Șefii Consiliului Județean au luat decizia de a monta cât mai repede aceste limitatoare, având în plan ca până la finele anului să fie montate și panouri de avertizare luminoase.

Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean, susține că montarea limitatoarelor nu este o măsură suficientă pentru prevenirea acicidentelor în respectiva zonă.

"Așteptăm să primim acceptul de la Tehnic Asist (n.red. firma care a executat lucrările de reabilitare și modernizare a drumului) și în primă fază vom pune limitatoare de viteză. Am discutat deja. Este prima măsură pe care o vom lua cât mai repede, dar nu este suficientă. Unde este banda rezonantă acolo vom băga și limitatoarele de viteză. Sub nicio formă nu renunț la panourile de avertizare luminoase. Am cerut sa se caute sa vedem ce preturi sunt, ce oferte găsim. Nu cred că sumele vor fi chiar așa de mari, iar viața este mult mai importantă. Am vorbit cu cei de la Drumuri Județene și se ocupă", a precizat vicepreședintele Consiliului Județean. 

În ultimii doi ani intersecția dintre drumul judeţean care duce la Vorona şi cel care face legătura dintre Curteşti şi Cristeşti a luat trei vieți, iar alte câteva persoane au fost rănite, unele dintre acestea grav, având nevoie de perioade îndelungate de spitalizare. 

Citește și Soluție propusă pentru intersecția morții de la Orășeni Deal. Cum ar putea fi avertizați șoferii!

 

 

Spune-ne opinia ta