Licitație cu nereguli în comuna unde primarul a fost acuzat de afaceri de familie cu pământul!

Ancheta dispusă de prefectul județului Botoșani la Primăria comunei Prăjeni, după ce mai mulți cetățeni s-au plâns de nereguli privind organizarea unei licitații pentru concesionarea unei suprafețe de pășune, acuzâdu-l totodată pe primar că face afaceri de familie cu pământul comunei, a scos la iveală o serie de ilegalități.

Licitație cu nereguli în comuna unde primarul a fost acuzat de afaceri de familie cu pământul!

Corpul de control al Instituției Prefectului a constat în urma verificărilor făcute că licitația organizată de unitatea administrativ-teritorială pentru concesiunea respectivelor suprafețe de teren s-a făcut cu încălcarea prevederilor legale, fiind sesizate probleme atât în constituirea comisiei de licitație, cât și în ceea ce privește caietul de sarcini. 

"Din raport reiese că procedura de licitație a fost organizată încălcându-se unele prevederi legale. Una dinstre nereguli este aceea că respectiva comisie de licitație a fost constituită încălcând prevederile legale, în caietul de sarcini nu era specificat clar în momentul în care un ofertant câștigă mai multe loturi de pășune ce se întâmplă. Cetățeanul care a câștigat cele mai multe loturi îl voia pe cel cu prețul cel mai mic, UAT-ul voia să dea lotul cu prețul cel mai mare. Comisia a fost constituită pe o anumită ordonanță, din start nu au fost puși membri supleanți, un membru nu a putut să se prezinte la comisie și prin dispoziția primarului s-a înlocuit acel membru, ceea ce nu a fost în regulă, trebuia din start să fie stabilit un membru supleant", a declarat prefectul Dan Șlincu.

Raportul de control a fost trimis Primăriei Prăjeni căreia i s-a dat termen ca până pe data de 20 aprilie să trimită răspuns cu măsurile ce vor fi luate după neregulile constatate. 

"Una dintre recomandări a fost ca licitația să fie reluată și în caietul de sarcini să fie stabilite elemente clare privind unele interpretări care au loc în momentul de față", a mai precizat prefectul județului.

Trei localnici din comuna Prăjeni s-au întâlnit, săptămâna trecută, cu prefectul Dan Șlincu căruia i-au adus la cunoștință problemele cu care se confruntă în relația cu cei care conduc primăria din comuna Prăjeni. 

Ioan Mihalciuc, din satul Câmpeni, a spus că a licitat pentru şase trupuri de păşune, a câştigat trei, însă va concesiona doar unul. Ceea ce-l supără este însă faptul că primăria i-l va da în concesiune pe cel mai mare, pentru care va plăti aproape 700 de lei, şi nu pe cel pe care şi-l doreşte.

Mai mult, potrivit acestuia, rudele primarului au câştigat la licitaţie cea mai mare parte din păşune, în jur de 60 de hectare din cele 110 scoase la licitaţie.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primarul Cătălin Flutur: "Este nedrept să nu avem bani pentru funcţionarea oraşului"

Joi, 14 Decembrie 2017
614

Flutur s-a alăturat demersului Asociaţiilor Municipiilor din România, care au atras atenţia printr-un memoriu asupra impactului devastator pe care îl va aduce această reducere asupra b...

Ample acţiuni anunţate de poliţiştii botoşăneni în tot judeţul!

Joi, 14 Decembrie 2017
691

De asemenea, vor fi organizate acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a evaziunii fiscale şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat, prec...

Se pregăteşte SCUMPIREA gigacaloriei plătită de populaţie către Modern Calor! Care este propunerea!

Joi, 14 Decembrie 2017
421

Pe lângă faptul că se va acorda subvenţie doar pentru persoanele vulnerabile care sunt racordate la sistemul centralizat, se pregăteşte majorarea preţului gigacaloriei plătit de populaţie pen...