Licitație cu nereguli în comuna unde primarul a fost acuzat de afaceri de familie cu pământul!

Ancheta dispusă de prefectul județului Botoșani la Primăria comunei Prăjeni, după ce mai mulți cetățeni s-au plâns de nereguli privind organizarea unei licitații pentru concesionarea unei suprafețe de pășune, acuzâdu-l totodată pe primar că face afaceri de familie cu pământul comunei, a scos la iveală o serie de ilegalități.

Licitație cu nereguli în comuna unde primarul a fost acuzat de afaceri de familie cu pământul!

Corpul de control al Instituției Prefectului a constat în urma verificărilor făcute că licitația organizată de unitatea administrativ-teritorială pentru concesiunea respectivelor suprafețe de teren s-a făcut cu încălcarea prevederilor legale, fiind sesizate probleme atât în constituirea comisiei de licitație, cât și în ceea ce privește caietul de sarcini. 

"Din raport reiese că procedura de licitație a fost organizată încălcându-se unele prevederi legale. Una dinstre nereguli este aceea că respectiva comisie de licitație a fost constituită încălcând prevederile legale, în caietul de sarcini nu era specificat clar în momentul în care un ofertant câștigă mai multe loturi de pășune ce se întâmplă. Cetățeanul care a câștigat cele mai multe loturi îl voia pe cel cu prețul cel mai mic, UAT-ul voia să dea lotul cu prețul cel mai mare. Comisia a fost constituită pe o anumită ordonanță, din start nu au fost puși membri supleanți, un membru nu a putut să se prezinte la comisie și prin dispoziția primarului s-a înlocuit acel membru, ceea ce nu a fost în regulă, trebuia din start să fie stabilit un membru supleant", a declarat prefectul Dan Șlincu.

Raportul de control a fost trimis Primăriei Prăjeni căreia i s-a dat termen ca până pe data de 20 aprilie să trimită răspuns cu măsurile ce vor fi luate după neregulile constatate. 

"Una dintre recomandări a fost ca licitația să fie reluată și în caietul de sarcini să fie stabilite elemente clare privind unele interpretări care au loc în momentul de față", a mai precizat prefectul județului.

Trei localnici din comuna Prăjeni s-au întâlnit, săptămâna trecută, cu prefectul Dan Șlincu căruia i-au adus la cunoștință problemele cu care se confruntă în relația cu cei care conduc primăria din comuna Prăjeni. 

Ioan Mihalciuc, din satul Câmpeni, a spus că a licitat pentru şase trupuri de păşune, a câştigat trei, însă va concesiona doar unul. Ceea ce-l supără este însă faptul că primăria i-l va da în concesiune pe cel mai mare, pentru care va plăti aproape 700 de lei, şi nu pe cel pe care şi-l doreşte.

Mai mult, potrivit acestuia, rudele primarului au câştigat la licitaţie cea mai mare parte din păşune, în jur de 60 de hectare din cele 110 scoase la licitaţie.
 

 

Spune-ne opinia ta