Licitaţia pentru activitatea de ecarisaj, blocată. Cine va prinde câinii de pe străzi!

Licitaţia pentru activitatea de ecarisaj, blocată. Cine va prinde câinii de pe străzi!

Licitaţia privind gestionarea câinilor fără stăpân din municipiul Botoşani, organizată de Primărie, prin intermediul Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA), este blocată în acest moment, în urma unei decizii a Comisiei Naţionale de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

Potrivit directorului DSPSA, Eugen Ţurcanu, s-a ajuns în această situaţie după ce firma Trioconstruct, cea care de altfel se ocupă în prezent de capturarea câinilor comunitari, a făcut demersuri către CNSC prin care a solicitat suspendarea licitaţiei.

“Licitaţia privind atribuirea contractului de ecarisaj care include capturarea câinilor fără stăpân, tratarea lor, curăţenie la padoc, păzirea animalelor, furnizarea hranei zilnic este în stadiul de a fi blocată de către firma Triconstruct, actualul contractor al nostru. Ne-au trimis nişte solicitări de clarificări pe această  procedură de achiziţie, le-am răspuns, dar nu i-au satisfăcut răspunsurile noastre şi ca atare au făcut demersurile către CNSC şi către Agenţia Naţională a Achiziţiilor Publice pentru a fi blocată procedura. Au câştigat în camera de judecată a CNSC şi am primit document de a suspenda procedura urmând să delibereze să spună dacă se continuă şi dacă este legal ce am făcut noi sau trebuie să anulăm procedura”, a declarat Eugen Ţurcanu.

Directorul DSPSA spune că toată această situaţie este de durată, motiv pentru care în cel mai scurt timp activitatea de ecarisaj ar putea fi preluată de către DSPSA, şi asta întrucât contractul cu Trioconstruct mai poate fi prelungit doar pentru o lună.

“Tot ei sunt cei care au contract cu noi şi acum, de la lună la lună am prelungit şi de asta nici nu înţeleg atitudinea aceasta. Au lucrat cu noi doi ani şi jumătate, acum tot cu noi lucrează şi prelungesc această stare de incertitudine în care suntem. Probabil într-o lună DSPSA va prelua în totalitate administrarea padocului şi a serviciului de ecarisaj, cu excepţia serviciilor medicale pe care nu le putem efectua datorită faptului că cei din casta medicilor veterinari s-au protejat atât de bine că, în pofida faptului că municipalitatea şi-a făcut un cabinet veterinar la padoc, ni se interzice să efectuăm tratamente acolo. Atingem pragul de 30.000 de euro prin care tot dăm atribuiri directe şi atâta timp cât suntem blocaţi suntem nevoiţi să operăm noi. Este o situaţie de incertitudine care ne încurcă foarte tare şi o să trebuiască să luăm măsurile ca atare”, a mai spus directorul DSPSA.

Valoarea noului contract pentru activitatea de ecarisaj, care a fost scos la licitaţie, a fost estimat la 1,9 milioane de lei, având o durată de doi ani. Licitaţia ar fi trebuit să fie pe 23 martie. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani în alertă: Sunați la 112 dacă o vedeți pe Maria!

Marţi, 16 Aprilie 2024
230

Marți, în jurul orei 12.00, fata a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.Bobeică Narcisa Maria are următoarele semnalmente: aproximativ 1, 65 m înălț...

Se întâmplă lângă noi: Lecție de istorie, arhitectură și numismatica la Agenția BNR Suceava!

Marţi, 16 Aprilie 2024
69

Banca Națională a României (BNR) organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”, în zilele de joi,18 aprilie, și vineri,19 aprilie. Pentru a...

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

Marţi, 16 Aprilie 2024
68

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...