La Ștefănești a început construcția unui nou centru multifuncțional de servicii sociale pentru bătrâni

La Ștefănești a început construcția unui nou centru multifuncțional de servicii sociale pentru bătrâni

În orașul Ștefănești, în estul județului Botoșani, au început în aceste zile lucrările la amenajarea unui nou Centru de zi și a unei unități de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice.

După cum ne-a spus primarul orașului Ștefănești, Florin Buțura, după ce derularea efectivă a proiectului a început în aceste zile din luna aprilie, execuția lucrării se va desfășura pe parcursul a șase luni, iar finalizarea acesteia ar putea avea loc chiar mai devreme de luna octombrie 2020.

“Lucrările la Centrul de zi din Ștefănești sunt în plină desfășurare. Licitația a durat ceva mai mult, dar, în aceste zile, am dat startul lucrărilor. Centrul de zi va avea o capacitate maximă simultană de 50 de persoane, astfel încât, prin rotație, să asigure sprijinul necesar pentru minim 100 de persoane vârstince aflate în dificultate”, ne-a spus primarul orașului Ștefănești, Florin Buțura.

Valoarea întregului proiect este de 3.164.729 lei, finanțarea fiind asigurată prin proiecte guvernamentale, respectiv prin Programul Operațional Regional(POR).

Pentru înființarea acestui obiectiv, administrația locală de la Ștefănești a dezafectat o veche fabrică de pâine, lăsând locul pentru ceea ce se vrea a fi cel mai modern centru de zi pentru vârstnici din județul Botoșani.

Acesta va avea în dotare un punct medical și cabinet psihologic, sală de mese, sala activități lucrative, sala de activități recreative, sala IT, birou administrativ, grupuri sanitare cu dușuri, camere de odihnă și repaus, spălătorie și uscătorie, spații de recuperare cu sala recuperare fizică și fitness, și nu în ultimul rând, chiar și jacuzzi și saună.