La Roma, peremistii au ramas pe baricade!

La Roma, peremistii au ramas pe baricade!

Constantin Humelnicu, primarul comunei Roma, judetul Botosani

Daca politica romaneasca este marcata de dispute intre membrii coalitiei PSD-PD-L, pe o parte, si cei ai PNL, de partea cealalta, la Roma, in judetul Botosani, pe redutele luptei impotriva unui primar liberal au ramas peremistii!

Astfel se face ca o parte dintre consilierii locali ai comunei Roma s-au razvratit, in ultima sedinta ordinara de Consiliu Local, impotriva primarului Constantin Humelnicu (PNL), respingand toate cele trei proiecte de hotarare propuse de acesta.

Era vorba despre trecerea in domeniul public a 10 ha de livada, ce apartine scolii din localitate, reabilitarea drumului comunal DC 66 Roma-Cotargaci si refacerea santurilor si rigolelor.

Primarul penelist spune ca la mijloc este o razbunare politica, intrucat patru dintre cei sase consilieri care au votat impotriva sunt membri PRM, care mai mereu s-au opus oricaror proiecte de hotarare.

In privinta livezii am vrut ca ea sa intre definitiv in domeniul public pentru a nu putea fi instrainata fiindca la Roma avem o scoala de arte si meserii, respectiv trei clase cu profil horticol. Cele 10 hectare de livada ar fi fost benefice pentru instruirea elevilor. Anul trecut, mai multe posturi de televiziune au prezentat faptul ca la Roma elevii faceau practica agricola la cules de stiuleti din gospodariile cadrelor didactice. Oare nu-i mai bine sa se poata instrui pe propria lor suprafata agricola?, a declarat primarul Humelnicu.

In privinta celorlalte doua proiecte, situatia respingerii este mult mai grava. In urma deszapezirilor, DC 66 a fost afectat considerabil, fiind aproape impracticabil in momentul de fata. Tot asa si santurile si rigolele, care sunt infundate. Avand la dispozitie un fond de rulment de 150.000 lei, primarul Humelnicu a vrut sa il foloseasca pentru reabilitarea celor doua obiective.

Timpul fiind presant si interesul major, elevii intampinand greutati in a ajunge la scoala, dar si soferii sa strabata gropile si noroaiele, edilul a dispus alocarea banilor pentru remedierea situatiei, solicitand totodata consilierilor avizul in acest sens.

Acum ce sa fac? Sa astup rigolele si sa iau piatra de pe drum? Eu am investit deja bani, fiindca era o situatie de urgenta. Nu puteam sa astept sedinta de CL, a mai adaugat primarul.

Unii consilieri spun ca presedintele comisiei economice si cel mai fervent adversar al primarului, Liviu Strachinaru, a venit intr-o stare destul de euforica la sedinta, si ca primarul a parasit sala de sedinte fara niciun motiv.

La randul sau, primarul Humelnicu a spus: Eu am anuntat incheierea lucrarilor sedintei, nu aveam de acum sa stau la barfa cu ei. Asa au votat, asa sa aiba!.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
114

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
220

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
351

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...