La Dorohoi a început construcția unei noi grădinițe. Primarul Dorin Alexandrescu: toate grădinițele din municipiu sunt cuprinse în diferite programe cu finanțare europeană

La Dorohoi a început construcția unei noi grădinițe. Primarul Dorin Alexandrescu: toate grădinițele din municipiu sunt cuprinse în diferite programe cu finanțare europeană

La Dorohoi a început în aceste zile construcția unei noi grădinițe după ce administrația locală a emis în prima parte a acestei luni autorizațiile necesare. Este vorba de ridicarea unei noi construcții pentru Grădinița cu Program Normal Nr. 6, o investiție cu o valoare totală de 2.785.000 lei.

După cum ne-a spus primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, investiția presupune execuția unui corp nou de clădire care să asigure educația într-un mediu propice a 4 grupe de preșcolari.

“Vorbim de o grădiniță nouă care se face printr-un program susținut de Ministerul Învățământului, program care este destinat pentru patru grupe de copii. Noua clădire conține toate facilitățile, inclusiv amenajări exterioare, în care au și loc de desfășurare a activităților care se petrec în afara sălilor de clasă. Au și sală de activități dar și spații  de luat masa”, a explicat primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu.

Acesta a mai adăugat că în prezent toate cele șase grădinițe din Dorohoi sunt cuprinse în diferite programe de reabilitare prin proiecte naționale sau cu finanțări de la Uniunea Europeană.

“În același timp sunt demarate și lucrările aferente modernizării Grădiniței cu Program Prelungit nr. 7 „Albă ca Zăpada”, investiție ce are o valoare estimată de 3.348.636,49 lei. Practic se extinde unitatea de învățământ astfel încât suprafața utilă rezultată să asigure în totalitate funcționalitățile necesare bunei desfășurări a procesului educativ. Alături de această investiție, în curs de execuție se află și Modernizarea Grădiniței cu program prelungit nr. 9 „Ștefan cel Mare”, proiect care vizează reabilitarea clădirii, înlocuirea tuturor tipurilor de instalații, dotarea cu panouri solare,  spații verzi și înființarea unui loc de joacă”, a mai adăugat primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, care susține că cel târziu anul viitor toate aceste investiții vor fi gata.

Foto: Realitatea de Dorohoi